1. 2

  Ja tis behelpen na zo’n tsunami…
  De helft van alle biermerken op de kaart kan namelijk niet gekoeld worden doordat het RIT de stroom nodig heeft voor die koelcellen van ze.

 2. 5

  wat een vergelijking…
  ik geloof niet dat NY zoveel last had van een uitbrekende cholera epidemie noch van aanspoelende lijken.

 3. 8

  Ik hoop,dat mensen het leven niet meer als vanzelfsprekend zullen zien en elkaar lief zullen hebben.Je ziet het he lekeer een dagje zon ,zee en strand en t volgende moment ben je dood,mijn zoontje en ik hielden heeeel veel van zijn papa en nu is hij ook dood

 4. 10

  Ach, als zelfs de premier van Thailand op bezoek gaat bij toeristen op het strand van Phuket en vraagt hen te blijven, wie zijn wij dan om te oordelen dat het “ongepast” is? Het is uiteindelijk in Thailand, en als zij het willen en de toeristen willen het, dan moeten wij als buitenstaanders ons er niet mee bemoeien.

  En zeker niet met dat opgeheven veroordelende Nederlandse vingertje die zegt wat de wereld wel en niet mag doen. pffff

 5. 12

  Ik denk dat het vooral aan het postuur van de man ligt. In elke situatie zou het een walgelijk plaatje opleveren:
  bierdrinkend na een tsunami,
  of tijdens de begrafenis van Pim Fortuyn,
  tijdens de troonrede,
  op 4 mei,
  tijdens de moord op Kennedy,
  of tijdens de maanlanding.

 6. 13

  Oh, nu hang je ineens een libertarisch standpunt aan! Voortuitgang bestaat dus!

  Je hebt gelijk, Spuyt 12, je hoeft je wat mij betreft niet te onderwerpen aan wat een premier vindt, of de bevolking van dat getroffen gebied. Jij mag als buitenstaander een totaal afwijkende mening hebben van wat de meerderheid vindt, dat is je libertarisch recht!

  Maar voortaan dan ook niet meer zeuren over “de meerderheid vindt … en daar heb je je dan maar bij neer te leggen” etc.

 7. 16

  @Egor: Wat de persoonlijke sfeer betreft, heb ik ooit “de meerderheid vindt … en daar heb je je dan maar bij neer te leggen” gezegd?

  Maar het leven in een democratie heeft zo zijn beperkingen waar je je aan dient te houden.

  Als de meerderheid in een democratie iets besluit en het wet maakt heb je je erbij neer te leggen. Of je het er mee eens bent is iets anders. En protesteren staat vrij. Meningen zijn niet met wetten te veranderen.

 8. 17

  Ik zou Egor (en struikrover Ivanhoo) willen wijzen op de troep die bijna op iedere foto op de achtergrond is te zien (ook bij de bierdrinkende proleten). Dit is tsunami-troep.

 9. 19

  @Egor: Er zijn hier meerdere verhalen over verschenen. Het zou inderdaad kunnen dat het niet waar is. Maar dat zou niks afdoen van mijn walging van het idee alleen al.

  Het zouden ook mensen kunnen zijn die de afgelopen week zichzelf te pletter hebben gewerkt en nu een dagje rust nemen om bij te komen. Maakt dat het minder erg? Hmmmm… Ja.

 10. 21

  Ach, zoveel mensen zoveel wensen. Laten we proberen niet iedereen in ons eigen strakke keurslijf te laten lopen.

  De Nederlandse dominee-mentaliteit viert blijkbaar hier ook hoogtij.

 11. 23

  @Egor:
  Hier een uitgangspunt van Libertarisme:

  “het belangrijkste uitgangspunt is dat iedere persoon vrij moet zijn om te doen wat hij wil zonder hierbij de gelijke vrijheid van anderen te beperken”

  Grappig, dat is mijn definitie van de vrijheid van meningsuiting.

  Verder ben ik van mening dat verder lezende op de site “http://www.libertarian.nl/NL/archives/001089.php” ik inderdaad geen libertarist ben.

  Maar waarom is dat mijn slechte kant? Lijkt me geen libertaristische uitspraak.

 12. 30

  Dat “vijanden” was meer een cynisch grapje ;)

  En dat koe-beest ding, dat heb ik niet gezegd. Ik maakte expres gebruik van de woorden: “in sommige gevallen”. Dus niet zo koe-beest, of zwart wit.

 13. 35

  Wat maakt het uit of je zo nu en dan een standpunt deelt met een libertarier, een socialist of een nixo? Who cares, iedereen deelt op sommige punten dezelfde gedachten, typisch nederlands om mensen een opgeheven domineevingertje te verwijten in vaste hokjes te willen zetten. Waarom niet accepteren dat hokjes passee zijn?

 14. 40

  Beste spuyt12,
  `t kan best zijn dat je ergens op zolder een gla
  zen bol hebt ofzo,maar desondanks vind ik het
  echt vreselijk onfatsoenlijk dat jij mij niet ge
  gelooft dat mijn man,van wie ik zielsveel hield
  en ook nog de liefde van mn leven was en nog
  steeds is overleden is.Ik weet echt niet wat jou
  mankeert.Jammer dat het verboden is te vloeken,
  anders had je echt de volle laag gekregen

 15. 43

  Nou Spuyt, u heeft het druk zat, zo te zien.
  Ter geruststelling, ik heb afgelopen oud & nieuw minimaal de helft van de tijd scheef gelegen van het lachen. Waarlijk dolle pret, zo’n lachgas-tank.

  Persoonlijk vind ik dat libertarische gedachtegoed meer dan eng, overigens. T

 16. 45

  Niks.

  Maar het idee dat ‘men’ prima in staat zou zijn om een afweging te maken wie een eventuele bedreiging voor uw bezit vormt en op basis daarvan vrij wapenbezit propageert, dat is wel eng.

 17. 53

  Oh ja, en peggely:

  Je post was totaal niet ter zake doend. Mocht het waar zijn dan verwijs ik je door naar de diverse zelfhulpfora op het internet.
  Overigens, als ik in een situatie zoals degene die jij claimt zou verkeren zou ik wel wat beters te doen hebben dan hier postjes te plaatsen.
  Zeker als je hier voor het eerst post en onder hetzelfde alias nog nooit ergens anders hebt gepost.

  Blijft klinken als een hoax.

 18. 54

  Egor,

  zelfingenomen met uw Evangelie van Het Libertarisme als u bent en daardoor dus niet in staat om achter elkaar geplaatste zinnen op waarde te schatten, zal ik mijzelf nogmaals verduidelijken. Ik doe dat eenmalig, want ik ben er – in tegenstelling tot u – niet op uit om een discussie te winnen.

  “T

 19. 58

  Nu had ik al geen hoge pet op van Egor, er komt tenslotte alleen maar ongeloofelijke cafe-prietpraat uit. Maar nu verwijst hij weer een site waar Pamela Hemelrijk op schrijft, nadat hij al eens eerder haar had aangeroepen voor een onderbouwing van zijn (steeds wisselende) ideeen.

  Mensen die hun mening bouwen op de bedenksels van deze hysterica, neem ik niet serieus.

 20. 61

  Beste Mensen,

  Verschrikkelijk om te lezen hoe iedere discussie lam gelegd wordt door intiator Egor van het libertairsche -lenin zij dank hebben zij geen stem in de tweede kamer- gedachtegoed. Hoe iedere discussie verzandt bij het eerste vrijheidsgebod van “zij zijt tegen het heffen van belansting onder ieder gegeven omstandigheid”.

  Zoals Carlos als een tussen regels en woorden door heeft laten weten, lijkt een in maatschappij -analoog hieraan nederland tot in het absurde te privatiseren- toch schier onmogelijk. Zoals ik nog eens een stukje van Theo van Gogh mocht lezen -was het in alle gevallen met hem oneens- behalve met het idee dat er een analoog aan een libertairsche staat eveneens een facistischachtige staat zou ontstaan.

  Over hystirica van Pamela Hemelrijk wil ik al helemaal niets meer horen. Een vrouw die zelf iedere vorm van logica ontgaat. Alles bij elkaar schreeuwt om haar gram te willen halen. Slechts extremisme die shotschriften van haar, evenals de schottekeningen van Nekschot, logsich dat niemand die tekingen plaats en terecht. Indien die schrijfsels representatief zijn voor een libertairsche gedachtegoed kan men maar zich direct aansluiten bij het vlaams belang.

 21. 62

  bedankt voor je medeleven spuyt 12 ik zal je advies opvolgen als je even vertelt waar ik terecht kan,jij bent echt een vreelijk onmens kan
  ik je zo vertellen zonder dat ik je ken….

 22. 63

  @peggely: Bedankt voor het compliment. Noem me maar een produkt van mijn omgeving.

  Succes verder met het (al dan niet imaginaire) rouwproces.

  @SalonSocialist… Aardig warrig verhaal :-)

 23. 65

  mensen , mensen ……
  je zou het is even om moeten draaien, stel je voor als zo n ramp hier was gebeurd en die buitelanders zouden hier zo op zandvoort liggen en bier drinken terwijl de nederlanders tegelykertyd op die zelfde plaats bezig zyn met het op ruimen van de lyken en de troep………
  ik denk dat dat de nederlanders die zonne aanbieders hadden gelyncht………… denken, ik weet het zeker!!!!!

 24. 66

  @Carlos: Ik heb alle reden te twijfelen aan het verhaal van Peggely. Maar goed, je hebt gelijk, het zou waar kunnen zijn… Je weet het niet, maar het is wel erg onwaarschijnlijk.
  Maar dan nog vind ik het vreemd om zoiets op Sargasso te gooien. Wat verwacht ze van ons? Dat we haar allemaal zouden proberen te troosten? Als ik dezelfde zin op een andere locatie had gezien had ik waarschijnlijk niet zo gereageerd. Het kwam alleen erg uit de lucht vallen en ik reageer nogal slecht op dat soort aandachtvragerij.

 25. 67

  Er spoelen nu tijdens de tsunami-hype allerlei nieuwe mensen aan op Sargasso (gelokt door berichten over Birma en la Palma). Iedereen reageert op zijn of haar manier. Veel van deze dagjesmensen komen nooit meer terug, anderen zullen wellicht blijven plakken.

  Behalve met toevallige geloofsfanaten en fascisten die vuil spuiten in de comments, ben ik bij de rest van deze bezoekers altijd hoffelijk en gastvrij. Als je je partner verliest is dat een immense dreun en dan doe je wel eens rare ongewone dingen zoals reageren op Sargasso.