Fotos des Tages – Golden Revolution

birma1.jpg
Birmees leest lastig, maar deze boodschap op een Birmees blog van vandaag duidt erop dat de autoriteiten websites (zijn) gaan blokkeren. Een engelstalige Birmese blogger bevestigt dit vermoeden: “An army of young techies in Yangon works around the clock to circumvent the censors, posting pictures and videos on blogs almost as soon as the protests happen” (soneseayar). Een andere engelstalige Birmablogger loopt zelf mee in de protesten: “People’s participation is immense even though there is rumors that SPDC will crack down the demonstration violently” (dathana), maar moet inmiddels via email posten omdat in Birma toegang tot het blog wordt geblokkeerd. Verder spreken de beelden op Birmese blogs voor zich: seinkhalote & mmedwatch. Vandaag is het leger in Rangoon gesignaleerd en zal waarschijnlijk ingrijpen.
birma2.jpg

  1. 3

    Hmm. Waarom demonstreert men niet gemixed met de monniken. Nu zal het voor het leger vrij eenvoudig zijn ze (gewone volk) aan de randen weg te plukken. Of is die onschendbaarheid een wassen neus of: moet dat ook nog blijken?

  2. 4

    De heer Stevens is consul van ‘Myanmar’, het land dat iedereen kent als Birma. Hij is te bereiken op telefoonnummer 076 5209054. Heeft u even niets om handen? Bel hem dan eens op en vraag hem, beleefd en vriendelijk, waarom er in de straten van Rangoon en Yangon geschoten wordt op vreedzame monniken, nonnen en burgers. Vraag hem hoe hij zijn eigen rol ziet: wil hij werkelijk een bloeddorstig en corrupt militair regime verdedigen? Wat denkt hij dat hem dat zal opleveren? Vraag hem of hij in Nederland gebruik maakt van zijn stemrecht en zo ja, wat hij ervan zou vinden als hier, net als in Birma, de winnaar van de verkiezingen huisarrest zou krijgen. Vraag hem dat — als u de kans krijgt. Mij stond hij niet te woord. Hij wilde wel graag mijn telefoonnummer hebben. Waar had hij dat voor nodig, vroeg ik mij af, als hij toch niet bereid was met mij te praten?