1. 1

  Na een hele dag en nachtje plunderingen in west Santiago en in de hele omgeving van Concepción, wordt het vandaag hopelijk wat rustiger en kan water en electriciteit voorziening in het hele land weer normaal worden hersteld. Plunderingen gisteren waren erg: Water en diesel uit de brandweerkazernes: winkeltjes die door 50 man in 3 minuten worden leeggeroofd en daarna in brand worden gezet, de eerste doden door vuurgevechten.

  Daarnaast is en blijft het gevaarlijk met de naschokken, op de pagina in de klikmelink, halverwege, is een banner met als titel “Intensidad de terremoto y réplicas registradas”, met een register van alle schokken boven 5 op de schaal van Richter sinds zaterdagochtend. Alles wat een beetje instabiel staat kan elk moment instorten. Gisteren stonden hele straten in Santiago vast vanwege de verhuiswagens. Veel flats worden compleet geruimd.
  De effecten van die 2 minuten op zaterdagochtend hebben langdurige consecuenties.

 2. 3

  Sinds vrijdagnacht is het niet rustig gebleven, klikmelink voor lijst van zwaardere bevingen. Voelt erg onzeker in een kantoorflat met >1000 personen

 3. 5

  In Valdivia waren er in 1960 nog geen kantoorflats! Zojuist nog een 5.6 om mijn oren gekregen, niet fijn. Sinds gisteren worden er in Santiago al verschillende nieuwbouwflats ontruimd omdat ze op instorten staan, oa. eentje van 19 verdiepingen.