1. 6

  Je eigen ”groeten uit de rimboe”. ‘S- avonds in jacuzzi ongetwijfeld zicht op elkaar beconcurrerende bendes. De ultieme vakantie. Gok op Maleisië.

 2. 8

  @HansR

  Het is een mooie tegenstelling tussen het strak georganiseerde en het vrije. Rechts lijkt op waar ik had kunnen wonen en links op waar ik woon.

  Ganster bendes zullen daar wel meevallen. Ik kan me niet voorstellen dat de bewoners hun mooie auto’s zo buiten laten staan als het er zo crimineel is. Waarschijnlijkt woont de helft van de medewerkers van rechts links.

 3. 9

  Misschien moeten we een beetje medelijden hebben met de flatbewoners, het uitzicht zal de waarde van hun pandje niet positief beinvloeden….

 4. 11

  Een soortgelijke foto moet ook te maken zijn in Londen. De Docklands liggen als ik me niet vergis strak tegen het Isle of Dogs, de meest troosteloze wijk aldaar…

 5. 14

  In de nederlandse grote steden wordt deze situatie gepropageerd als het middel om achterstandswijken te verbeteren. Het idee is dat de aanwezigheid van de rijkeren de voorzieniningen van de hele buurt zullen opkrikken. Meer belastinginkomsten voor de wijk, betere winkels, schonere straten en meer werk. In de amsterdamse staatsliedenbuurt lijkt dit aardig te lukken. Er staat dan alleen geen muur tussen arm en rijk…

 6. 15

  Dan weet je gelijk weer waarom je voor links kiest….

  Precies, want dan blijven we tenminste met zijn allen lekker arm!

  Zolang er verder niets over deze foto bekend is, doe ik mijn gok: het betreft hier een hotel in een Derde Wereldland. Ik heb zelf ook wel eens in zulke hotels gezeten, en zo’n uitzicht gehad. Waar? In het communistische Kerala, Zuid-India.
  Het contrast ontstond niet doordat de rechtse regering de verschillen tussen rijk en arm opblies, want die regering was er niet. Eerder was het zo dat rijke, Westerse toeristen (ik) daar geld uit kwamen geven, waar de plaatselijke bevolking van profiteerde.
  Overigens is Kerala de laatste jaren flink rijker geworden. Niet dankzij de linkse regering, maar dankzij de globalizering, iets waar veel linkse mensen graag tegen mogen protesteren.

 7. 17

  @BartB
  Mijn keuze was wat zelfzuchtiger dan je denkt. Als ik rechts moest leven schat ik de kans groot dat ik vroeg of laat van zo’n balkon naar beneden zou springen.
  De linker helft is ook niet alles, maar er zit tenminste nog leven in.

 8. 18

  Komt deze foto niet uit een serie over Mexico-stad? Daar is weleens naar gelinkt in de waan van de dag (ben helaas het linkje kwijt).

 9. 19

  Quote Geza: “In de amsterdamse staatsliedenbuurt lijkt dit aardig te lukken. Er staat dan alleen geen muur tussen arm en rijk…”

  Mischien dan geen zichtbare muur, maar zeker een onzichtbare!

 10. 28

  @DP 16: Dat vind ik een interresante uitspraak. Heb je een idee wanneer en hoe groot welvaartsverschillen acceptabel zijn om een maatschappij rechtvaardig te kunnen noemen?

  Het beeld van de foto is in vergelijking van wat je in b.v. India of Afrika of alle maghreblanden ziet niets bijzonders. Het kan veel erger.

 11. 29

  Vergat ik nog Brazilie en Argentinie, eigenlijk gewoon overal, niet perse een “westerse”tekortkoming. btw in het linkse Cuba is het schrijnend..politieke richting heeft op deze tweespalt geen invloed..lijkt.

 12. 31

  @DP: Was er even tussenuit (koppijn als straf)maar zie tot mijn spijt geen antwoord op mijn gemeende belangstellende vraag wat in jouw ogen toelaatbare welvaartsverschillen in een rechtvaardige maatschappij zijn met behoud van prikkel…jammer, ik leer graag.

 13. 32

  @Larie; ik had je vraag niet gezien. Maar ik zal hem even beantwoorden. Ik vind alle welvaartsverschillen toelaatbaar (zo daar heb je je prikkel) mits aan tenminste onderstaande voorwaarden wordt voldaan:

  1 iedereen heeft voldoende te eten/drinken (gezond)
  2 iedereen heeft een dak boven zijn hoofd
  3 iedereen heeft adequate gezondheidszorg
  4 iedereen krijgt onderwijs/sport/ontspanning
  5 iedereen kan zich ontplooien
  6 iedereen mag zeggen wat ie wil
  etc etc etc

 14. 34

  Doet me denken aan een quote van de Nederlandse starchitect Rem Koolhaas: “It is strange that those with the least money inhabit the most expensive commodity – earth; those who pay, what is free – air.” (SMLXL, Generic City, p. 1253, Monacelli Press, NY, 1995)

 15. 35

  100% São Paulo.
  rechts de Sjieke wijk Morumbi.
  links favela Parisopolis (Maxima was daar nog onlangs tijdens haar bezoek aan Brazilie)