1. 1

  Dank je wel Carlos, begreep het eerst niet ( zit wat te lanterfanten op dit moment) maar nu..op Sargasso leer je nog eens wat potverdrie!

 2. 4

  Ik kende Cochin alleen als Chinese vestiging. Interessant, die joodse connectie wegens twee historievragen, maar dat voert te ver nu. Ja Larie, Sargasso geeft niet alleen, maar neemt ook wel eens wat van de opschrijvende lezer, en dat -het geven- is ook een plezierend effect.

 3. 6

  Yep en juste.. nou ik ben geen heer, alhoewel ik draag bij het houthakken en koken en soort van rood schort (Hema)met O. B Bommel, met een goed glas.( Mijn vriendin weet hoe ik in elkaar zit:)

  *versiert de kamer goed gemutst vanwege dochtersfeest morgen*

 4. 7

  Yep surtout. O.B. Bommel keurt houthakken en koken zeer goed.

  Tip voor later. Als je “spannuuuuunnnnd” en diepblinkende koolzwarte ogen wilt genieten, koop dan als ze 5 wordt een archeologische opgraafset met stegosaurusbottten in moddertablet, incl. stekel en penseel. In de goede speelgoedzaak. Ter vermaak vooraf: oud dino-boek met allemaal weetjes: veel platen, sporen, rechtop = vleeseter, opgraven enz.

 5. 9

  Met geen stok, echt niet. Dat komt -denk ik- doordat haar broer nogal druk is, dominantachtig, en zo de regels en de sfeer bepaalt. Die is dus “stoer” en daar volgt ze hem in…

 6. 11

  @Mescaline: Hoe touché, ze wordt 5 en is “helemaal” voor dino’s (gipsdingen gemaakt) en..voor prinsessen. Barbie raakt niemand hier, zucht van verlichting (it’ts gone denk ik).
  Morgen, cafédeur kan ik niet open krijgen, middeleeuws feest met prinsessen en één ridder, in een van de kamers staan tig doezen, kwasten en verf om een kasteel te bouwen. Dan ben ik op mijn best ( kan der Schweiz-clown uithangen)

 7. 13

  Tig dozen is een paradijs. Maar mijn meisje voelt niks bij princessen, gek wel, misschien.

  Uit India nam ik een paar landssprookjes mee, en die verhalen geven je een totaal ander gevoel dan de bekende sprookjes. Ik weet nu waarom, maar dat voert ook weer te ver.

 8. 16

  “Wat ik nou niet snap, ….” . Als ze dat zegt (net 5 jaar dus) komt er een spijkerharde ontleding. Bv dat het gevallen vangnet zich niet hecht aan de vloer, of dat op de voorplaat de boze stiefmoeder dreigend en kwaad naar de appel en Sneeuwwitje kijkt, in plaats van vleiend en uitnodigend.

  Man, man, man….

 9. 19

  Niet lang geleden verhuisd uit Amsterdam, met name om die kleine mensen te behoeden voor wat ik (wij) elke dag meemmakten in Oost. Maar die films openen wel de ogen van die onschuldige mensen en maken ze groot..jammer.
  Kan niet anders.

 10. 20

  Beste DP, ik heb duidelijk behoefte om zo nu en dan wat te raaskallen hier en daar. Het Cafe is niet open en kan me soms niet inhouden.

 11. 22

  Moet op tijd op, maar Leslie Watson M.D. heeft ook een aardig levenswerk gemaakt, een inventory van Indiase sprookjesmotieven, 3e druk mislukt (niet zijn schuld), dus stick to de 2nd. Twee jaar geleden dacht ik: leeftie nog, misschien kan ik wel helpen. Maar volgens een Chicago bulletin (op internet) was hij in 2002 overleden. Jammer jammer.

 12. 28

  Leslie Watson (MD) heette in werkelijkheid Leslie Grey (MD), maker van Concordance of Buddhist Birth Stories, boeiende stuff. Correctie van #22.

 13. 29

  Mijn onderbewuste aan het werk, de speurder heet Grey, ik kan niet op zijn naam komen en noem hem Watson, dr. Watson I presume, in de buurt van de echte speurder….. Geweldig toch ?