1. 2

  ja, eigenlijk wel.
  Noteer ook de streetwise blik van de avonturiers. Kan ook aan de weed liggen, maar een aantal neemt de zaak kennelijk nogal lacherig op.
  Win some, lose some denk ik dan dat zij denken.

 2. 5

  3. S’z

  Robin Hood??? Ben jij wel goed wijs? Weet je wel hoeveel miljoenen er aan ontwikkelingshulp gaan naar dat rattennest dat Somalië heet?

 3. 8

  Lord, niet ik denk dat ze Robin zijn, zijzelf. Want : niet ik denk dat ik crepeer. Dus het was “subjectieve camera”, dat kon u afleiden uit “creperen”.

 4. 9

  @7, je kunt *vast* wel ergens een nota’tje vandaantoveren waar ontwikkelingshulp naar land staat uitgesplitst. Afgezien daarvan ‘miljoenen’ vind ik nog geeneens zo heel veel. Een beetje bankdirecteur krijgt een hogere bonus.

 5. 10

  8. Leuk hoor, die cryptische reacties.

  9. Ik betwijfel het of een bankcrimineel een hogere bonus krijgt. Het gaat om honderden miljoenen per jaar naar Somalië, beetje googelen en je vindt de bewijzen. Heeft niets te maken met “toveren”.

 6. 11

  @10

  Die miljoenen mogen ze best hebben. De onstabiele situatie waarin ze al jaren verkeren in grotendeles veroorzaakt door het Westen.

 7. 12

  11. Nee, die veroorzaken ze zelf. Net zoals Nike niet verantwoordelijk is voor de situatie van de arbeiders in de Indonesische sweatshops maar de Indonesische regering dat is. Om ontwikkelinghulp te blijven vangen moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je eigen bevolking in ellende blijft leven.

 8. 13

  Luister als je niks weet praat a.u.b niet ratten nest dat land was vroeger een van de mooiste landen. maar die was verwoest door het gierige westen. zomaar komen binnenvalle vrouwen en kinderen afslachten voor niks alleen voor goud en specerijen het is een welvarend land geweest maar neergehaald door vieze egoistische westen!!!

 9. 14

  @13 Kan zijn. Maar toen het Westen weg was hadden de Somaliërs ruim de tijd om hun land op te bouwen en dat hebben ze nagelaten. In plaats daarvan zijn ze gaan vechten over wie de machtsposities die het vertrekkende Westen had opengelaten mochten gaan invullen. En daar vechten ze nu nog steeds om. Doen ze helemaal zelf. Kunnen ze toch nog iets.

 10. 15

  @14

  Toch bemoeit het Westen zich van een afstandje nog met het land. Toen de Rechtbanken daar voor een redelijke stabiele situatie zorgde, was dat een doorn in het oog voor mn Amerika aangezien ze de Sharia wilde invoeren. Dus hielp Amerika Ethiopie met het ondermijnen van hun macht en zorgde ze zo weer voor een instabiele situatie.