Foto des Tages – Onzichtbare tank


Het Britse leger heeft afgelopen week een onzichtbare tank getest. Door middel van het projecteren van achtergrondbeelden werd de tank ‘onzichtbaar’ (artikel met infograph). Nu werkt het nog allemaal redelijk omslachtig met camera’s en projectors rondom de tank, maar in de toekomst zou het trucje moeten werken zónder alle apparatuur er omheen, aldus Professor Sir John Pendry van het Imperial College London.

 1. 1

  Werkt dat ook voor IR? Veel lucht-grond en grond-grond antitank wapens werken namelijk met IR. Een mooie achterhaalde britse labopstelling.

 2. 5

  te verwachten valt dat het menselijke oog inderdaad in de toekomst het minst doeltreffende van alle visuel apparaten wordt. Ben ondertussen benieuwd naar de aangekondigde toepassing van het uniform wat zich verkameleoniseert.

 3. 9

  Overigens maakt het niet zoveel uit dat zo’n tank met alle geavanceerde apperatuur van vandaag makkelijk op te sporen zou zijn, moderne vijanden zijn guerilla, terroristen en andere onconventionele strijders die die snufjes toch niet hebben.

 4. 12

  @9: Daar staat tegenover dat die guerilla in de stad plaatsvindt, waar de tank gewoon over straat moet rijden, tussen auto’s door. Gaat best moeilijk worden als die onschuldige automobilisten je niet zien aankomen.

 5. 13

  De beste reactie op dit nieuws was te horen op Have I Got News For You van het voorbije weekend : schitterend camouflagetool, wat achter je staat voor je projecteren. Maar wel lastig als er een tank achter je staat. Gevolgd door een leuke Witz over hoe de Britten aan Poetin beelden zouden kunnen laten zien van lege velden (met geluid van tanks) en daarbij zeggen “wees jij maar bang van ons leger onzichtbare tanks”.