1. 4

  Deze man is -voor zover ik weet- zelf maar 2 jaar rechter geweest tot nu toe. En dat terwijl van gewone stervelingen bij het solliciteren op de meest onbenullige functies al minstens 10 jaar werkervaring wordt gevraagd.

  ps. dit is volgens mij gewoon sluikreclame van Davitamon Actifit

 2. 6

  Sterft in de tweede maand van het bewind van President Hillary Clinton aan een herseninfarct gedurende een verhitte discussie over het verbieden van de evolutietheorie op amerikaanse scholen.

 3. 7

  Gaan we nou blikken interpreteren om zijn geschiktheid af te lezen? Lekker rationeel. De man heeft een HEERLIJKE staat van dienst en ik ben echt SUPER ontevreden dat ik HEM niet BEN.

 4. 11

  [img]http://picturesbyschmidt.com/pictures/quale.jpg[/img]
  “Republicans understand the importance of bondage between a mother and child. !
  -Former U.S. Vice-President Dan Quayle on Republican family values

 5. 12

  De man op de eerste foto mag zich wel meteen in het dichtstbijzijnde hospitaal laten opnemen want het is me wel een wirwar van ziektes die hij bij zich heeft zo te “zien”.

 6. 16

  @Carlos: Hij heeft zich in het verleden overigens uitgesproken voor een termijn-benoeming (itt levenslang).
  Ik vind hem nog niet zo’n slechte keus eigenlijk. Kun je me behalve het sentimentele traditionele anti-Bush (Bush kan mathematisch geen goed doen) nog een reden vinden waarom je hem geen goede kandidaat vind?? Iemand??

  Hij heeft ook uitgesproken rechterlijke antecedenten te respecteren (mn in de zaak Roe anti-abortus, is dat interessant). Bovendien heeft hij een resume als rechter, itt mogelijke kandidaten als Gonzales bijvoorbeeld. Al met al, is dit een kandidaat van het midden, lijkt me juist. Hij noemt zich zelf ook ‘moderate’, en ziet zichzelf niet als een politiek instrument maar als een ‘empire’.

  Voor de werkelijk geinteresseerden, heeft de Amerikaanse publieke omroep C-SPAN aardig overizhc en live uitzendingen:
  http://www.c-span.org/homepage.asp?Cat=Current_Event&Code=SCourt&ShowVidNum=50&Rot_Cat_CD=SCourt&Rot_HT=&Rot_WD=&ShowVidDays=365&ShowVidDesc=&ArchiveDays=365

  of Congres Judiciary Commission site:
  http://judiciary.house.gov/

 7. 18

  Caprio, nog geen twee jaar rechter zijn geweest en dan gelijk doorstomen naar het de top van het Supreme Court is misschien een goede reden?
  Maar misschien ben ik ook alleen maar een verzuurde ziel die hangt aan klassieke begrippen als opleiding en ervaring.

 8. 21

  @Caprio: Ik steun dat punt over publieke zittingen. Dat mogen ze wat mij betreft ook in NL invoeren.
  Voor alle belangrijke functies en benoemingen (bv hoofd SER) een stevige overhoring.
  Geeft gelijk ook meer inzicht in het belang van bepaalde posities.

 9. 22

  @Carlos: aan opleiding en ervaring schiet ie niet tekort volgens mij, noch is er iemand in de ‘hearings’ die dat als zijn zwakke punt ziet. Hij heeft een indrukwekkende CV dat word door voor en tegenstander erkend. Ik kreeg ook niet de indruk dat dat je eigenlijke bezwaar was.

 10. 27

  Hij is 2 jaar clerk geweest, hetgeen de mensen zijn die de eigenlijke uitspraken schrijven, waaronder 1 jaar clerk voor Rehnquist aan Supreme Court, hetgeen de meest prestigeuze baan is die je maar kunt krijgen in Amerikaanse recht (buiten de benoemingen), en 3 jaar US Court of Appeals, hetgeen ik meen na Supreme Court hoogste orgaan in Amerikaanse rechtssysteem is. Daarnaast is hij bijna 15 jaar lang advocaat geweest, en ik meen dat hij vooral zaken in het Supreme Court deed. Bovendien is heeft hij allerlei hoge/top functies in regering en ministerie van Justitie gehad. Ik denk niet dat hij al met al een gebrekkig resume heeft. Er valt zelfs wel wat te zeggen voor zijn diverse achtergrond. Bovendien moet je begrijpen dat het Amerikaanse recht geen Romeins burgerlijk recht is, maar Case Law die grotendeels op ‘redelijkheid’ gebaseerd is.

  Het klopt formeel dat hij pas sinds 2002 geloof ik rechter is van US Court of Appeals. Dat lijkt mij echter geen diskwalificatie per se.

 11. 29

  De meeste kandidaten voor de Supreme Court hebben ervaring in een van de Circuit Courts. Zo ook Roberts. Er zijn ook gevallen van benoemingen van mensen zonder enige “judicial experience”; Earl Warren (Eisenhower), Lewis Powell (Nixon), Byron White (Kennedy). Met name Warren heeft een hele grote invloed gehad.

  M.i. is Roberts’s staat van dienst is uitstekend, daar is iedereen bij de hearings het over eens. Hij is clerk geweest bij Supreme Court en heeft als Deputy Sollicitor General tal van zaken voor de Supreme Court verdedigd.

 12. 30

  Akkoord Caprio, dat is een aardig CV (wel wat streberig maar dat kan je dan ook aan de ogen aflezen) en het geeft wat meer invulling en achtergrond aan het feit dat hij nog maar twee jaar rechter is geweest. Ik denk dat we nog veel lol kunnen beleven aan deze multivitamine reclame.

 13. 32

  On-Waan-Topic: Trouwens een goeie zet om probleemkinderen electronisch te taggen, de etterbakken reden vanochtend door rood, ik heb ze stijfgetoeterd, dat zal ze leren: kutkinderen!!!

 14. 33

  Hij werd kritisch bevraagd /pro- forma doorgezaagd door demokratische senatoren met miljonairsvermogens omdat ze van hem verwachten dat hij via deze prestigieuze en begeerlijke post in het Walhalla, het Sanctorium van het Rechtssysteem aller rechtssystemen op onze wereld ( de relativeringen laat ik graag aan de voorstanders) zij straks zich moeten schikken in het Eindoordeel naast Hem en zich graag vooraf, nu nog op dit ondermaanse leven op aarde, ervan verzekeren dat hij als assistent van de heer hen de sleutels tot de hemel zal toewerpen en niet zal negeren aan de eeuwige Dis en tot een karige cel in een koude hel vol kil maanlicht, lekke boten, vleermuizen en hondsdolle ratten. Het mag ook New Orleans zijn, da’s even erg.
  Hij is extreem religieus en gedraagt zich als een geboren patriot heb ik begrepen. Ook daarom is hij een braaf amerikaan en terroristenleider, een barbaar in een 800 dollar maatkostuum blijft toch gewoon een rijke barbaar ?

 15. 35

  Mijn grootste probleem met hem is dat ie te jong is. Aangezien benoemingen levenslang zijn, blijft ie dus lang op zijn stoel zitten. Dat vergroot de kans op corruptie. Uiteraard is dat geen kritiek op de persoon, maar meer op het systeem, al kun je natuurlijk gewoon alleen maar oude/ongezonde mensen benoemen om een levenslange benoeming effectief maar een paar jaar te laten duren.

  Verder heb ik me niet in de man verdiept, maar amerikaans moderate is in nederlandse termen conservatief en dus vanuit mijn politiek standpunt niet om over te juichen. Maarja, het was onredelijk van mij geweest om te verwachten dat Bush een “progressieve” man (vrouwen mogen niet?) had gekozen.

 16. 36

  The mouse that roared (1959), revisited in 2005, right here ;-)

  (An impoverished backward nation declares a war on the United States of America, hoping to lose)

 17. 38

  Dat vind ik wat zwakjes, je maakt een statement en sta er dan voor.
  Ik vind de immer voortdurende belangstelling over het wel en wee van de V.S, in al haar aspecten, wat merkwaardig en neigen naar fixatie. Liever had ik dezelfde bevlogenheid naar Nederland zien gericht, hier doen we mee aan de beweging we zijn er een onderdeel van. Er is toch niemand hier die denkt dat wij enige invloed kunnen uitoefenen op een land zo immense en waar we heel weinig van weten zie Caprio’s data hier. Richt de pijlen where it hurts.

 18. 39

  Hear, Hear, Larie. Ik had graag een fotoparade gezien van de Nederlandse opperrechter. Wie zit er in Hemelsnaam in de Nederlandse rechtskamers?? Zijn Pedofiele Homos thuis minder erg dan Aartsconservatieve Huisvaders in een ver land?

  @Carlos: streberig, het is moeilijk iemand te vinden in Amerika die niet streberig is, zelfs iemand die relaxed wil zijn, schiet daar hier in door.

 19. 40

  Larie: In de door jou aangehaalde film richtten de pijlen anders voldoende schade uit om de oorlog te winnen! Excuses voor de spoilers aan iedereen die de film wilde zien. Hij is het bekijken best waard, al ware het maar om de britse zelfspot.

 20. 41

  ik heb sinds een paar jaar een schurfthekel aan de USA en als ik er met wat foto’tjes plakken een negatieve bijdrage aan kan leveren zal ik het niet laten. Dat houdt echt nog lang niet op. Stop maar snel met hopen.

 21. 48

  @Bismarck: U raakt de quintescence, Bush noemde dit tegen niet in algemene zin maar over een nauw omschreven topic, het fundamentalistisch denken. Door deze uitspraak te algemeniseren legt u de tunnelvisie bloot.

 22. 49

  Hier houden we de man aan:

  Supreme Court nominee John Roberts said Tuesday that the landmark 1973 ruling legalizing abortion was “settled as a precedent,” as he was immediately pressed to address the divisive issue on the second day of his confirmation hearings.

  “It’s settled as a precedent of the court, entitled to respect under principles of stare decisis,” the concept that long-established rulings should be given extra weight, Roberts told the Senate Judiciary Committee.

  (..)

  Roberts answered questions about abortion through the prism of legal precedent but declined to answer specifically how he would rule if faced with the question of overturning Roe v. Wade.

  The nominee dismissed any suggestion that his Catholic faith would influence his decisions if he were confirmed to be the nation’s 17th chief justice. The Roman Catholic Church strongly opposes abortion.

  “There’s nothing in my personal views based on faith or other sources that would prevent me from applying the precedent of the court faithfully under the principles of stare decisis,” Roberts said.

  Stare decisis is Latin for “to stand by a decision” and legally translates into the doctrine that says courts are bound by previous decisions, or precedents, particularly when a case has been decided by a higher court.

  Despite that principle, the current Supreme Court has been willing to revisit and overrule previous court decisions, on issues such as gay rights and the death penalty.

 23. 50

  @Mark: Uw zoektocht naar heiligen, statische mensen of robots is tevergeefs.
  Kunt u zich voorstellen dat dergelijke diepe discussies in Nederland plaatsvinden b.t.w?

 24. 51

  @Larie; denk je nou echt dat ik daar iets aan verander omdat jij erover blijft mekkeren ? Mocht dat zo zijn dan moet je nu even goed opletten; het antwoord op die vraag is NEE. Mocht je je daarna nog afvragen wie van ons twee dit het langst gaat volhouden dan hoor ik dat wel van je. Daar weet ik namelijk ook het antwoord op.

 25. 52

  @DP: Ik zal blijven mekkeren en voor je voeten lopen zolang jij hier je tunnelvisie omnipotent blijft opdringen. Sargasso is meer dan DP.

  Lifting the vail..haat is je drijfveer blijkt.

 26. 55

  @DP: Ik volg de strategie van de anarchisten en daar trap je nu volledig in gezien je reactie:Hoe meer mekkeren hoe erger het wordt. Een lose lose situation, lees eens Machiavell bijvoorbeeld…so simple.

  Neem toch eens wat afstand mijn waarde, je loopt uiteindelijk tegen een muur en dat is een goed bedoeld advies.

 27. 56

  Beste Larie ik ben bijna 4 jaar aan een stuk continu bezig geweest met Amerika en de Bushista’s belasteren en zwart maken zoveel als ik kan. Regelmatig komt er iemand op mijn pad die dat niet met mij eens is. Een beetje zoals jij nu. Denk je dat mij dat er van weerhoudt ? Nee dus. En het is zoals ik zeg; als mensen daar over klagen dan sterkt mij dat juist om er een schepje bovenop te doen. Zo gaat dat dus al jaren. En zo zal het blijven gaan totdat mensen vragen “wat is Amerika?” en “wie is Bush?”. Dat is DP’s law. Wen er maar aan.

 28. 63

  Soms ben je sterk maar nu even niet. Zo veel keren benader ik je met respect, interesse maar vanuit een andere optiek die ik niet meer of minder vind. Steeds een starre reactie, dat gaat je uiteindelijk opbreken.

 29. 67

  We’ll meet again.
  ( prachtige scene uit “the singin detective” ken je die?.tijdens rechtzaak staan in de publieke tribune een aantal criminelen op en zingen dit Vera Lynn liedje voor een klokkeluider..zo’n mooie setting:)

  “We’ll meet again, don’t know where, don’t know when
  But I’m sure we’ll meet again some sunny day”