Foto des Tages: Hoe “groen” is Porsche?


Stel: u bent autofabrikant, eentje van hele snelle auto’s, en op een dag klopt Greenpeace bij u aan de fabriekspoort om te protesteren tegen uw smerige producten… Wat doet u in dat geval? De ene fabrikant stuurt zijn beveiligingstroepen naar de poort en zorgt ervoor dat Greenpeace-activisten zover mogelijk van het terrein vandaan blijven. De andere fabrikant belt zo snel mogelijk de politie. Het Duitse Porsche doet het weer anders. Dat hangt grote posters aan de voorpui met daarop een serie statements over het gevoerde milieubeleid en een welkomstgroet:

“Herzlich Willkommen Greenpeace!”

De demonstratie was verder een mooi moment voor Porsche om reklame te maken voor de hybride Cayenne. Het verbruik: minder dan 9 liter brandstof per 100 kilometer…

  1. 6

    Mooie oplossing. als mensen dan toch in een suv willen rijden – geen idee waarom, het zijn lelijke, te grote en schreeuwige dingen – dan liever een hybride Cayenne met 1 op 11 dan een Hummer met 1 op 5.

  2. 11

    Wat een ontzettend saaie auto is die Cayenne om te zien. In de beste traditisies van de milieuvriendelijke sokkendragers. Foei Porsche.