Foto des Tages | Europa’s grootste ‘kerstboom’


Voor het organische gehalte van dit gevaarte kunnen we niet instaan, maar het is dan wel de grootste ‘kerstboom’ van Europa. Als je geen kristalletje sneeuw hebt, dan compenseer je dat gewoon met een 75 meter hoog gevaarte, gevangen in een gigantische licht- en staalconstructie. Dat alles valt te aanschouwen in Oporto, Portugal. Voor meer wetenswaardigheden (incl. webcams), klik op de prent. (overigens: dat zielige geval in IJsselstein – typisch Hollandse zuunigheid met wat lampjes aan een zendmast – is uiteraard out of competition)

  1. 9

    @Bianconero De Eifeltoren blijft nog altijd 50 meter korter. De omschrijving van Oporto volgens het bericht: “Voor het organische gehalte van dit gevaarte kunnen we niet instaan” is tot nu toe het aangegeven kader dus dingt (f*ck*ng) IJsselstein wel degelijk mee. Toegeven dat je er naast zat mag natuurlijk ook, en tussentijds berichtgeving aanpassen mag ongetwijfeld ook volgens het Sargasso-redactiestatuut.

  2. 10

    @Rene Gorden is wellicht toch een argument om IJsselstein/Lopik te diskwalificeren ;-) maar dan wil ik wel weten wie dat ding in Oporto heeft geopend

  3. 17

    @15: Mij dunkt dat zowel IJselstein als Porto gediskwalificeerd zijn, het betreft immers beiden geen sparren. Iedereen weet dat kerstbomen sparren zijn (behalve kleutertjes die met “oh dennenboom” geïndoctrineerd worden).