Foto des Tages – B15A botst dan toch eindelijk

De op het internet meest besproken botsing van de afgelopen maanden heeft dan toch eindelijk plaatsgevonden. Voor de kust van Antarctica heeft de B-15A ijsberg een stuk van de Drygalski ijstong afgebroken. Zie hier de satellietfoto’s, de botsing werd al eerder verwacht maar dat eindigde in een anti-climax.

Beroepsmatig moet ik deze botsing uitermate opwindend vinden. Maar eigenlijk zie ik liever Johan Vlemmix bij Ter Land ter Zee en in de Lucht te pletter slaan.

 1. 1

  Johan Vlemmix is inderdaad wel blaartrekkend, ja. Maar of hij zo’n impact zal maken als deze ijsberg?

  Overigens kan ik me niet zoveel voorstellen bij de foto’s – Ligt dat aan mij?

 2. 4

  Gut, hebben we een whisky-purist in huis? Ik drink er altijd ijs in omdat de smaak verandert naarmate er meer water in komt. Kwestie van smaak lijkt me.

  Jij bent toch niet zo’n figuur dat met een druppel water uit een pipet ‘het glas openbreekt en de aroma’s laat loskomen’?

 3. 7

  Tjsa, whisky…
  Ik kan zeker een goede single malt waarderen, maar soms vind ik een ordinaire Famous Grouse met veel ijs ook erg lekker. Zo net uit het werk, nog voor het eten en dan dat glas lekker veels-te-vol schenken, er een handvol ijsblokjes bij en vervolgens fluks naar binnengieten…

 4. 10

  Ja de Famous Grouse… niet heel bijzonder maar het slobbert lekker weg zeg maar.. en het voorkomt dat ik de echt lekkere te snel opmaak.

 5. 13

  Ach Spuyt, schutspatroon en voorschutspatroon liggen dichtbij elkaar. Het is walking on thin ice, in weblogland “you are only as good as your last post” dus ik laat deze pluim aan mij voorbij gaan, maar toch bedankt. :)

 6. 15

  Een vooruitziend werknemer kiest voor de Stoli tijdens die vele verantwoordelijke uurtjes per dagdeel.

  De whisky und Bier; daar beginnen we pas aan in de anonimiteit van onze eigen huiskamer.

  Of badkamer. Of gangkast.