Fort Europa uitgesplitst

DATA - Ondanks een krakende crisis is immigratie een heet hangijzer in de Nederlandse politiek. Gerd Leers ligt onder vuur van de PVV omdat hij de instroom van kansarme migranten niet genoeg tegen kan gaan.

Eerder al lieten we aan de hand van nieuwe Europese cijfers zien dat de immigratie in Nederland helemaal niet zo hoog is. Sterker nog het zogenaamd strenge Denemarken is al jaren een stuk gastvrijer dan Nederland.

We hebben de cijfers van 2010 even in een interactieve kaart gegoten. Leuk voor het beeld. Maar zit hier ook nog een interessante ontwikkeling of verschijnsel in? Hebben wij iets over het hoofd gezien?

De eerste serie gaat over de toestroom in 2010, uitgesplitst naar migratiereden (totaal, familie, studie, werk en overig). De cijfers zijn afgezet naar aantallen per 1000 inwoners.

Hieronder een wereldkaart. Deze toont per migratiereden waar de mensen die naar Europa trekken vandaan komen. Dit geldt dus voor Europa als totaal. De cijfers gaan over 2010.

Hieronder weer een wereldkaart. Deze toont de instroom van buiten de EU uitgesplitst naar EU-land. Het zijn totalen.

Deze kaart toont de instroom naar Europa om familieredenen (bijvoorbeeld huwelijk- of gezinshereniging). Van 2010 per EU-land uitgesplitst.

En tot slot de instroom naar Europa om werkredenen. Van 2010 per EU-land uitgesplitst.

We horen graag of u nog bijzondere dingen in de data ziet. Wilt u de complete data zelf doorspitten, download ze dan hieronder.

Alle data 2008 tm 2010
Europese immigratiedata uitgebreid

fotobron

 1. 2

  #1 heeft wel gelijk maar ook tegen spinnenangst, vliegangst en welke fobie ook kun je iets doen. Trainen, denken, rationeel beschouwen. Etc… Je rondwentelen in je angst en die accepteren als onvermijdelijk en onveranderbaar is, nou ja ehmmm… niet zo slim?

  Afijn, leuk postje.

  Vooral dat er helemaal niet zoveel immigranten uit Marokko en Turkije komen. Etc… Maar dat wisten we eigenlijk al. Wanneer gaat GW tegen de Indiërs en Chinezen iets roepen?

 2. 3

  Rond 1990 was geloof ik het aantal buitenlanders in Nederland ongeveer even groot als het aantal Nederlanders in het buitenland. Het lijkt me interessant om de emigratie afgezet te zien tegen de immigratie.

 3. 5

  Indiërs en Chinezen zijn geen Turken en Marokkanen. Daarom denk ik dat GW niet zo gauw iets (negatiefs) tegen de 1e twee groepen zal roepen.

  Leer nu eens af mensen en groepen over een kam te scheren. Begin nu.