Florida: 20% al gestemd, 80% te gaan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bericht uit het crisispaviljoen in Amerika
2004-11-01, 23.22 hr

CaliforniaIn Florida zijn de vroegtijdige stembussen inmiddels gesloten. Twee miljoen Amerikanen hebben hun stem al uitgebracht, morgen kan de overige 80% stemmen. De vroegtijdige opkomst van 20% toont de enorme bereidheid om te stemmen. In Florida is overigens bijna 10% van de inwoners en 30% van de Afro-Amerikaanse mannen voorgoed uitgesloten van het recht om te stemmen omdat ze ooit veroordeeld zijn geweest. Volgens peilingen van de laatste week staat Kerry in Florida nu 3% voor op Bush, bovendien is een hoge opkomst goed voor Kerry. Echter, het aantal zogenaamde ‘absentee’ stemmen (uitgebracht buiten Florida) is erg hoog en gunstig voor Bush.

Reacties (5)

#1 peter

http://www.electoral-vote.com/
Was die al bekend bij de redactie?

  • Volgende discussie
#2 T.

Ik blijf toch gokken op een uiteindelijke overwinning van Bush na een shitload van rechtzaken. Die trend is gezet in 2000 en dat zal (vermoedelijk) altijd zo blijven.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 novecento
  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 novecento

Nog een nuttige link ?
Znet http://www.zmag.org/Third_.cfm
via Indymedia .nl

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 caprio

De eerste professor van electoral-vote is interessant vanwege zijn statistische methodes, maar hij is een linkse professor in Amsterdam, die niet erg ingaat op de issues die spelen rondom de verkiezingen, geen interpretatie of afweging van de feiten dus, maar een telsom.

Het anarchistische indymedia is handig voor de diversiteit van verslaggeving en zij hebben aardige scoops soms. De laatste is ook een grapje van novecento, die zo om zijn eerste grapje moest lachen, dat de tweede nog leuker leek, maar daarbij het dodelijke effect van overdrijving over het hoofd zag. Aan de linkerkant van het universum heb je Indymedia, aan de rechterkant van het universum heb je Geenstijl, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op Sargasso de verkiezingen volgen, dan hoef je je niet zo op te winden over de onmetelijke domheid van iedereen die het niet met je eens is.

  • Vorige discussie