Fiona’s baby

Brekend nieuws: ‘Studentes zien er allemaal hetzelfde uit’! Aldus Telegraaf-modejournaliste Fiona Hering. Deze uiterst verrassende opmerking kwam pas uit haar mond na ‘de nodige prosecco’, zo weet de interviewer te melden.

Wat hij niet meldt, maar wel duidelijk te zien is op de foto, is dat Fiona hoogzwanger is. Van een tien jaar jongere Telegraaf-journalist, trouwens.

Nou linkten wij onlangs dat de aandacht voor Foetaal Alcohol Syndroom wat overtrokken was.

Maar als Hering, ‘die van rode wijn houdt en wederzijds’, voor een interview met een lullige website al aan de drank gaat, moeten we misschien toch voor haar baby vrezen. Er is geen minimale hoeveelheid alcohol bekend die niet gevaarlijk is voor de vrucht.

Er is echter nog hoop: volgens de FAS-stichting Nederland geeft drinken tijdens de zwangerschap een verhoogd risico op ‘alcoholisme, drugsmisbruik, criminaliteit en geestesziekte.’ Het kindje kan dus altijd nog bij de Telegraaf gaan werken.

 1. 2

  Ach, ik heb zelf ook last van FAS. Mijn moeder dronk in het voorjaar van 1977 één wijntje. Ze voelde dat ik mijn kop hard stootte tegen de navelstreng zei ze laatst nog. Ze is nog steeds in therapie om van de schuldgevoelens af te komen.

  Maar nu ff zonder gekheid:

  Is het niet gek dat veel mensen abortus willen criminaliseren, maar dit soort dingen, die toch ook duidelijk schadelijk zijn voor het kind niet?

 2. 4

  @2: inconsequentie in woord en daad onderscheidt de mens van andere zoogdieren, geleedpotigen, geschubden, gevederden, eierlevendbarenden.
  Niets nieuws onder de zon dus.

 3. 6

  @Hugo: Nou ja, alleen al in woord onderscheidt de mens van andere zoogdieren, geleedpotigen, geschubden, gevederden, eierlevendbarenden…

 4. 7

  Ook al zou Hering geen alcohol drinken zou je al moeten vrezen voor de vrucht. Dit is al een obesitaskind voordat het geboren is. Amai, wat is dat mens GROOT. Of zou ze zwanger zijn van een tweeling?