1. 2

  Kijk, Wim Kok (ja zelfs George Bush) had een arm geslagen om die turkse moeder die vertelde over de angst van haar jonge zoontje. Maar JP stuntelt verder in zijn autistische ijzigheid.

  Verder zijn de media (inclusief dit kwaliteitslog) debet aan het doldraaien van onze samenleving. Wie geen tv kijkt of webfora afstruint kan nog heel goed rustig leven in Nederland.

  Volgens een onbevestigd NIPO-onderzoek denkt 18% van de nederlanders dat de amerikaanse aanval op Fallujah een vergelding voor de moord op Theo van Gogh is… Zo zie je maar…

 2. 4

  De media veroorzaken (mede) de problemen? In dat opzicht zijn MMaas en Carlos het dus eens met onze leider?

  Behalve Donner pleitte ook premier Balkenende zaterdag bij het CDA-congres voor een grotere terughoudendheid bij ‘spraakmakende critici die onze opiniebladen bevolken’. Vrijheid van meningsuiting is volgens hem een groot goed, zelfs een pijler van de samenleving, maar dat kan alleen bestaan in een ‘zekere gebondenheid’.

  ,,Ieder mag zijn bewoordingen kiezen, maar het is goed als we ons ook rekenschap geven van de ‘ontvanger’ van deze woorden”, zo zei Balkenende. ,,Laten we ons realiseren dat onze woorden ook wonden kunnen slaan.”
  http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/artikelen/1100419454963.html

 3. 6

  Tsja, wie zijn die mediageile politici? Is dat Verdonk die zegt dat moslims meer incasseringvermogen moeten opbouwen? Of Wilders die zegt dat er bepaalde moskeeën gesloten moeten worden? Of is het Donner die zegt dat godslastering niet mag?

 4. 7

  Ik heb er met een integraal verslag van het wereldberoemde beleg van het Laakkwartier ook aan meegedaan. Maar enige terughoudendheid van de media zou de voorkoming van hetze-vorming onder het volk wel ten goede komen.

  Het wordt voor raddraaiers en andere etterbakken wel erg gemakkelijk gemaakt om het Journaal te halen. Een nieuwe tak van sport: “Scoor met je eigen moskee/kerk/schoolbrand zo hoog mogelijk in het journaal, hoofditem: 30 punten, tweede item 15 punten, Kort Nieuws: 5 punten”.

  “Nicole kun je mij even bijpraten over de ontwikkelingen van de laatste 5 minuten? Is er sprake van escalatie en hoe is de oorlogsstemming? “

 5. 9

  Nou ja, kijk eens naar die poster van Wilders op indymedia. Die heeft welgeteld 3 kwartier op de voorpagina gestaan. Daarna is hij de vuilnisbak ingegooid. De reden dat er nu nog zoveel over te doen is dat de media kopi

 6. 11

  Dat men in deze tijd om een toespraak van de koningin roept, vind ik zo gek nog niet. We leven immers in een land waar 80% helaas koningsgezind is. Misschien dat haar zalvende woorden onze idioten tot bedaren kunnen brengen.

 7. 13

  De koningin is wel de enige die objectief gezien partijloos is. Ze is dus immuun voor beschuldigingen van belangenverstrengeling en dat ze Van Gogh voor haar eigen karretje zou proberen te spannen. (bijvoorbeeld)

 8. 14

  Waerde burgerts, ons land huilt voor die bolle en het is intoleraebel iemand vanwege diens opvattinghe te vermeurden. Aan de andere hand dient eenieder zich te vergewissen van de uitwerking die weurden kunnen hebben, met naeme op hen die niet gewoon zijn vrijuit te spreken en niet zijn opgegroeid met een door het verlichtingsideaal doorspekte opstelling ten overstaan van de vrije mening. Het is een open deur dat de vrijheid van meningsuiting vergezeld gaat van de plicht om stil te staan bij de mogelijke gevogen, en die deur beuk ik volgaerne in met mijn voor deze gelegenheid aangeschafte kogelwerende, baksteengemotiveerde hoed.

  Er zijn echter ook kwaadwillende lieden die van onze vrijheden gebruik wensen te maken zonder de daarbij behorende plichten te vervullen. Zij die zelf willen spreken maar dit recht aan anderen wensen ontzeggen, soms met gebruik van fysiek geweld. Zij die zelf hun innerlijke geloof als basis nemen, maar anderen het recht ontzeggen om een ander geloof aan te hangen, daar kritische kanttekeningen bij te plaatsen of van dat geloof af te stappen. Wij moeten nu, juist nu, eendrachtig zijn in het verwerpen van deze fundamentalische tendenzen en deze opsporen en onschadelijk maken.

  Ik hoop dat ik zo voldoende rekenining heb gehouden met eenieders mening en tegelijkertijd toch inspirerend genoeg ben geweest zodat iedereen juist zijn eigen gelijk bevestigd heeft gezien.Op u rust een verantwoordelijke en zware taak. U mag zich daarbij gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor u bidden.

 9. 16

  Oh! Helemaal vergeten dat ons land vanavond weer een keer kopje ondergaat met de verkiezing van een narcistische volksmenner tot Grootste Nederlander! Wat een dolle pret…

 10. 20

  Sorry ook, moet nog leren even te wachten voor ik de send indruk. Te spontaan en altijd vol taalfouten, vreselijk.
  nb: wat is nu precies de functie van F5 (Maccer sinds een eeuw). Ik weet het echt niet

 11. 21

  @Carlos
  Weet je ik kijk eigenlijk zelden tv maar vanavond maak ik een uitzondering. Ben geinteresseerd in woordgebruik vs gezichtsuidrukkingen. Mijn tv (elke wellicht) heeft een knopje om het beeld stil te zetten. Vanavond de kans onderdrukte gevoelen in gezichten te zien als het land weer eens kopje onder gaat. Hoe dit te verpakken etc, ik verheug me al. Speel wel eens met dat knopje tijdens het weerbericht..ahum, op belgie dan en alleen op vrijdag hoor.

 12. 22

  Had ik maar zo’n knopje…
  Ik denk dat ze bij de KRO wel in dit scenario hebben voorzien en een reddingsoperatie met de codenaam “Boer met Kiespijn” achter de hand hebben.

 13. 23

  mijn persoonlijke favoriet was Vincent van Gogh. Misschien dat ook grote Nederlander in de eindsprint wat mee heeft kunnen liften op de actualiteit?

 14. 24

  @larie: U kent een beter voorbeeld? Dan zal ik de Tweede Wereldoorlog gewoon buiten beschouwing laten. En trouwens, dan zal ik ook maar even net doen alsof de zwakzinnige 20% van deze natie hele belangrijke dingen te zeggen hebben. Want laten we vooral de Grote Gemene Deler voorop zetten. Laten we vooral vermijden dat we hautain of elitair genoemd worden als we stellen dat een aanzienlijk deel van onze medemensen de wereldproblematiek voorstellen als Ajax-Feyenoord, en overeenkomstige oplossingen willen zien.

  Ik leg me er niet bij neer larie. En als ik dan het verwijt krijg elitair, hautain of gewoon “onderdeel van het linkse establishement” te zijn, dan is dat maar zo.

  Het volk? Fuck het volk!

 15. 26

  Emigreren, prima, laat ze allemaal maar gaan met bonus zou ik zeggen, over 2 maanden is 95% met hangende pootjes thuis, de overige 5% viert de rest van zijn leven het Oranje gevoel in het verre buitenland. Het pathetisch zelfbeklag der Nederlander, als je iets moet ontvluchten is het allebehalve Nederland, maar de Nederlander.

 16. 27

  @MMaas

  Ik ken een beter voorbeeld, MMaas met zijn groot vermogen tot relativeren en diep inzicht die, na al zijn cellen tot het uiterste geprikkeld te hebben tot de eindconclusie gekomen is (met uitroepteken) “Fuck the people”.
  U bent een, tot in tegenstelling van uw naar binnen gekeerd zelfbeeld, een leeghoofd.
  Bespaar u de voorspelbare reactie ik neem een tijdje afstand.