Zo weinig te vieren?

feesthoedje... hoera!In dit jaar waarin alle feestdagen zo’n beetje in het weekend vallen durft oud VVD lijsttrekker Dijkstal te opperen dat tweede pinksterdag wel kan worden verruild voor een andere, meer internationale feestdag zoals het suikerfeest. Op zich geen slecht idee om het suikerfeest te gaan vieren, dat zou een door het jaar wandelende vrije dag worden die wellicht mogelijkheden biedt om eens in het moslim gedachtengoed te duiken, en voor hen die dat niet interesseert is het gewoon een extra vrije dag. En dat is altijd prettig nietwaar?

Gelukkig denkt het CNV er ook zo over en wijst nog eens fijntje op het feit dat Nederland de minste nationale feestdagen van Europa heeft. Want naast de christelijke feestdagen (waarvan er in de rest van Europa heel wat meer worden gevierd dan bij ons) valt het aantal feestdagen bij ons vies tegen: Nieuwjaarsdag, Koninginnedag en eens in de 5 jaar 5 mei. Geen onafhankelijkheidsdag, allerheiligen of Dag van de Arbeid. Dagen die bijna in heel Europa worden gevierd.

Het is dat dit kabinet geen kadootjes uitdeelt, anders zou je toch bijna denken dat het tijd wordt voor een extra feestdag. En de Europese grondwet? Die zwijgt in alle 21 talen.

 1. 2

  En aan het eind van het jaar is iedereen verbaast dat de productie dit jaar 2% extra gestegen is (zo groot is de impact van de drie dagen die nu op andere vaste vrije dagen vallen).

  Ik ben trouwens helemaal voor 9 mei als vrije dag ;-)

 2. 3

  Dijkstal is een ezel. Als het dan toch iets oosters moet zijn, dan eerst de Joden. Jom kippoer for holiday. Ergens in oktober geloof ik.

 3. 4

  Feestdagen of niet……het calvinisme (=geen cent teveel) viert hier hoogtij. Daar kan geen gristen- of moslimbroeder tegen op.

 4. 5

  Nee man, zoals die japanse buschauffeur eens zei, ik neem al 42 jaar geen dag vakantie. En dan durften ze hem alsnog 3 jaar verplicht op vakantie te sturen… het gaat steeds slechter.

  :D

 5. 6

  Minister Dekker wist al eens te melden dat we hier in Nederland teveel vrije dagen hebben. We krijgen hier veel meer vrije dagen dan in Duitsland. Dat ze in Duitsland aanzienlijk meer verplichte vrije dagen hebben, vergat ze er even bij te vertellen. Dat zegt genoeg over er over vrije dagen gedacht wordt. Schrappen mag, er een bij is onbespreekbaar.

 6. 9

  @mescaline: Waarom iets voor de Joden? De islamitische minderheid in Nederland is veel groter.

  @Steeph: Onderzoek (helaas geen link) heeft tevens uitgewezen dat Nederlanders productiever zijn dan Amerikanen, ondanks de hoeveelheid vakantiedagen.

  Eén van de aangedragen redenen is juist dat we hier meer vrije tijd hebben en ons daarom beter voelen op het werk.

 7. 10

  @spuyt12: link over productiviteit. Nog niet helemaal de goede. Zoeken we op.
  Maar een gesprek met een kennis van mij in Amerika had dat ook al aangegeven.
  Maar de amerikanen zijn beter in gefocused een sprint trekken. En daar laten de nederlanders nog wel eens afweten. Eerst vergaderen….

 8. 18

  “Belg klokt nog laatste glaasja wijn in na dit heerlijk ontspannen weekend”.
  /reality mode ON
  “Belgisch freelancer klokt nog laatste glaasje wijn in na hysterisch slaaptekort lang weekend”.

 9. 19

  @9 Joden om historische redenen, had al veel eerder moeten gebeuren (zie ook: vlag). Nu uit voorzorgzucht en dhimmitude de kont likken van moslims smaakt niet lekker.

 10. 20

  Ik sluit me bij mescaline aan. Dit is de zoveelste variant van P.C. gedrag. Of gebruikt iedereen tegenwoordig nog het woord timmermens i.p.v. timmerman, zoals in de jaren tachtig door feministes werd verlangd.

 11. 21

  Daar kan ik ook niet zoveel mee hoor, die politiek correcte hernoemingen. “mensuren” en “bemensen”.. aargh.

  Voor meer feest ben ik wel te porren, is wat anders lijkt me.