FBI waarschuwt voor slim speelgoed

COLUMN - Hou het slimme speelgoed van uw kinderen in de gaten, want dat speelgoed houdt u in de smiezen. In een bericht op haar website waarschuwt de FBI voor de risico’s van slim speelgoed. Met internet verbonden speeltjes kunnen gehackt worden, met vervelende gevolgen van dien.

Geen loos alarm en veel te laat, want eerder bleken de pratende poppen Barbie en Cayla zo lek als mijn roddelende buurvrouw en waren gegevens van 124.730 Nederlandse kinderen gehackt uit met internet verbonden speelgoed van het bedrijf Vtech.

Voor Nederlandse consumenten zal het een volstrekt overbodige waarschuwing zijn, want hier volgt iedereen, mediawijs als wij allen zijn, natuurlijk al lang het advies op dat de Consumentenbond gaf in het rapport Internet of Toys: een nieuw speelveld. Dat advies luidde: niet kopen!

Goed, die blauw getande praatpoppen gaan dus niet mee op vakantie. Nu nog zonder slimme vakantiespulletjes op stap en u bent beter uitgerust dan ooit.

Reacties (3)

#1 Amateur Commenter

Veiligheid is nog steeds maar een dingetje. Encryptie is supersimpel in te bouwen, ware het niet dat veel merken gewoon alles in China inkopen en nooit niet de moeite nemen om ook maar iets in handen te nemen, laat staan te controleren. Geen expertise op het gebied van software, educatie of speeltheorie, alleen wat poppetjes die deals maken, de dozen leuk aankleden en het vervolgens de winkels inschuiven.

Ik heb een korte tijd in de keuken mogen werken bij dit soort bedrijven en het is echt zo slecht gesteld als dat de berichten afdoen. Men is alleen gefixeerd op dikke pegels verdienen en hebben vaak geen enkele affiniteit met het product.

  • Volgende discussie
#2 Arduenn

Gehackt of niet: encryptie is één ding, wat de speelgoedfabrikanten met de bijelkaargeharkte data doen is een ander. Maar uiteindelijk er gaat natuurlijk niets boven een smartphone, qua helemaal de moeder afgeluisterd, afgekeken en locatiebepaald worden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 hemaworstje

1,correct.
Handel noemen ze het ook wel eens.
Heerlijke marges.
Kinderspeelgoed is een link hoekje dat wel.
Het kreng van Vtec voldoet aan alle ordners dikke eisen van kinderveiligheid en EU normen.
Dat die roze kidlaptop lek is als een mandje net als je Miele wasmachine is een kwestie van prijs en tijd.
Bewuste keuze.

  • Vorige discussie