1. 2

  Ik vind al die verdragen natuurlijk heel goed, maar uiteindelijk houdt helemaal niemand zich eraan als het eenmaal “oorlog” is.

  Dus mijn antwoord is “ja”, alle landen moeten zich er aan houden, maarrr tegelijkertijd weet ik dat het gewoon niet gebeurd. Als je in oorlog bent wil je zo min mogelijk slachtoffers aan eigen kant en dan zijn dit soort acties misschien nodig.

 2. 4

  ‘ja, maar wij zijn het er niet mee eens, vormen geen eenheid, zouden dat overigens wel willen maarja die fransen/duitsers/engelsen (doorhalen naar persoonlijke voor/afkeur) en kunnen niet anders doen dan het ermee eens zijn terwijl we toch beter zouden moeten weten’

 3. 12

  Als land dat verdrag respecteren geeft je nog enig moreel gezag, zeker als de andere partij dat niet doet.
  Althans, in theorie. In de praktijk zegt bijna elk land zich eraan te houden, maar blijkt dat toch niet het geval te zijn. Tevens is de vraag ree

 4. 13

  Dat oogje dichtknijpen wordt gelukkig voor ons gedaan door de altijd objectieve en wakkere media in het vrije westen. Ik slaap prima, ikke niets weten van afgesloten watertoevoer. Kleine nuance is misschien dat Falluja praktisch ontruimd was gedurende deze periode.

 5. 14

  Wat een gezeik: die mensen in Fallujah wisten al weken dat er een aanval aan zat te komen. Als je er als burger dan toch blijft zitten, moet je ook niet zeiken dat het oncomfortabel wordt. Afsluiten van water lijkt me dan het minste van je problemen. Ik zou me veel meer zorgen maken om trigger-happy mariniers.

  Overigens vind ik wel dat als je zelf zoals de Amerikanen steeds gaat lopen janken dat de tegenstander zich niet aan de Geneefse conventies houdt, je zelf het goede voorbeeld moet geven.