1. 1

  Ik zou wel op het filmpje willen reageren, maar ik had niet de concentratiespanne om het helemaal uit te kijken. Heeft iemand een wikipedialinkje voor me? Dan update ik ondertussen mijn Hyves weer even.

 2. 9

  Ze begint bij Facebook en eindigt bij computers in het algemeen.

  En hoezo werkt het ADHD in de hand? Met hoeveel is het aantal ADHD’ers dan toegenomen sinds de magnetron?

  Je zou van haar meer verstand van zaken verwachten…

 3. 10

  “Je Facebookprofiel is een manier om jezelf te definiëren, het geeft hen het gevoel belangrijk en aanvaard te zijn. Netwerksites geven het gevoel erbij te horen.”

  Oh nee!!! WE GAAN ALLEMAAL DOOD!!!!

  *Zet computer uit en begint hysterisch in het rond te rennen*

 4. 11

  Eerst was het die Beatles-muziek die de jeugd kapot maakte, toen stripboeken, daarna computerspelletjes en nu Facebook. Tuurlijk.

 5. 12

  Nogal wat normatief gewauwel door iemand die zich wetenschapper noemt.
  Haar stelling “Omdat hun hersenen nog steeds groeien, houdt het internet veel gevaren in voor kinderen” wordt nergens onderbouwd. Vervang ‘gevaren’ door ‘kansen’ en het snijdt vooralsnog evenveel hout.

  In de laatste alinea komt de aap weer uit de mouw, ’t is een neurologe met een politieke agenda: “We merken het negatieve effect van internet op onze hersenen al door de vele gewelddadige filmpjes die op YouTube gepost worden. Daarom wil ik dat er stappen ondernomen worden om dit te stoppen.”

 6. 13

  ik heb het filmpje helemaal uitgezien! Het gaat over Aline, die 78 is, en met facebook een heel nieuw virtueel leven aan het leiden is. Ondergraaft alles wat de mevrouw daarvoor heeft gezegd. Een aanradertje in het netwerk.

 7. 14

  “Facebook gaat onze maatschappij kapotmaken”
  maar dan denk ik wel dat we er een betere maatschappij voor terug gaan krijgen (of temminste een andere).

 8. 15

  Waarom denkt iedereen dat bij iedere technologische vooruitgang (verandering) de samenleving kapot gaat? Toen de eerste stoomtrein kwam dacht men hetzelfde, daarna weer bij de telefoon.

 9. 18

  @17 Daartegenover staat dat mensen zich ook keer op keer massaal op nieuwe technologieën en ideologieën gestort hebben die later minder heilzaam tot zeer schadelijk bleken. Ik ben er nog niet uit wat ik er allemaal van moet denken.