Export bruidegommen over hoogtepunt

Regelmatig verneemt u via het nieuws over import-bruidjes. Grotendeels gaat het dan over allochtonen die het liefst iemand uit hun tweede vaderland laten overkomen. Maar er is ook een stroom importbruidjes voor Nederlandse mannen die op de interne markt niet vinden wat ze nodig hebben.
Maar u heeft vast nog nooit gehoord van export-bruidegommen. En toch was dat helemaal de bom de afgelopen jaren. In het buitenland waren ongehuwde Nederlandse mannen ineens erg in trek. En die mannen gingen maar wat graag. In een paar jaar tijd verdubbelde de emigratie van ongehuwde Nederlandse mannen.

exportbruidegommen grafiek aantal per jaar emigratie


Nu lijkt het erop dat dit fenomeen weer op haar retour is. Misschien zijn mannen uit andere landen nu interessanter.
Of is het onderwijsniveau van de Nederlandsche man inmiddels zover gedaald dat de marktwaarde ook minder is geworden.
We zullen er wel nooit achter komen. Bij het navragen over dit onderwerp stuiten we op een muur van stilzwijgen. Kennelijk is het een taboe om je als man uit te huwelijken aan een buitenlandse vrouw. Wij zitten er niet mee.

 1. 1

  “Wij zitten er niet mee”.

  Waarmee?
  Een Poolse bruid? Een ticket naar Thailand? Een aanstaande Hongaarse premiersvrouw?
  Of haalt u opgelucht adem dat aan de vlucht naar het buitenland van al dat mannelijk hunkertalent een eeinde is gekomen?

 2. 2

  Als ik Wilders was zou ik hier wel mee zitten en vandaag nog Kamervragen stellen. De emigratie van jonge gezonde mannen is immers een vorm van landverraad. Your country needs you!

 3. 4

  @Carlos; mannen doen er niet zo toe. Zolang de blonde vrouwen maar blijven zitten waar ze zitten en kinderen blijven baren is er niks aan de hand.

 4. 5

  Emigrerende mannen bedankt!

  Nu moet ik nog al die single vrouwen van tussen de 24-30 jaar uit hun Amsterdamse 4-bij-5 zien te lokken krijgen.

 5. 7

  Lijkt mij meer dat men gaat werken in het buitenland. Om vooruit te komen (*), iets te maken van je leven.

  Omdat je hier alleen maar uitkerinkjes kunt krijgen.

  (*) Vooruit komen: Ingewikkeld rechts begrip. Afgezworen onder Ome Joop. Sindsdien gebruikt als vloekwoord door politiek correcte bevolkingsgroepen. Meestal links van aard. Zie ook: Baan zoeken, pruilen & duimen draaien.

 6. 11

  @ Branco

  Dit is bedoeld als een grap. Iedereen weet dat het hier gaat om assielzoekers die in Nederland voortdurend worden lastig gevallen door een geheime dienst met blauwe enveloppen. Deze mensen kunnen het niet langer dragen dat zijn 52% en meer van hun productieve arbeidstijd als horigen voor hun machthebbers moeten werken, die het geld vervolgens grotendeels opmaken aan allerlei prive hobbies.

  Als het daar bij zou blijven, zouden zij misschien nog blijven, maar de steeds verder toenemende betutteling maakt het voor hun echt ondragelijk, zodat ze uiteindelijk via gammele stoelen in de business class de levensgevaarlijke overstap wagen.

  Meestal komen deze mensen in het buitenland onder aan de ladder aan de bak als ingenieur, chirurg of ander laag betaald beroep en kunnen zo toch nog een klein steentje bijdragen aan de maatschappij en de economie van het nieuwe vaderland dat deze ontheemden zo liefdevol opvangt.

 7. 13

  Ik zie dat ik geen gevoel voor humor heb! Iets met boter & suiker!

  Ik ga die Gulle Linkse Humor niet begrijpen, zoveel is zeker!