Ex-fascisten?

De Italiaanse minister Roberto Calderoli lijkt zijn roots niet te verloochenen. Hij sprak zich tegen La Repubblica uit voor een borg bij het aanvragen van Italiaanse visa voor ‘Albanezen en andere rassen’. Want:

Albanezen en andere rassen hebben laten zien dat ze eerder geneigd zijn tot geweld

Ook zei de minister het volkomen begrijpelijk te vinden wanneer zijn landgenoten af en toe eens lekker hun woede koelen op een Albanese familie:

Het is niet juist en we moedigen het niet aan, maar in situaties als deze is het normaal om zelf zaken te regelen

Wij vragen ons af: als voor Turkije de deur naar de EU op slot moet vanwege de mensenrechten, wat doen die Italianen er dan eigenlijk in?

 1. 3

  Nou… ze schijnen dus wel een heel kleine eco footprint te hebben doordat ze veel truien dragen. Dat zie ik die Turken nog niet zo gauw doen!
  (treffende foto trouwens)

 2. 4

  Ik ben wel benieuwd naar de rassenindeling volgens Roberto Calderoli…

  Overigens is tegenwoordig de meerderheid der Biologen het erover eens dat er geen rassen zijn binnen de soort mens: Daarvoor liggen we genetisch te dicht bij elkaar.

  Wat ik niet zeker weet van biologen, maar wel zelf heb beredeneerd is dat er binnen de oorspronkelijke afrikanen meer genetische diversiteit moet zijn dan tussen het “afrikaans ras” en het “blanke ras”. Als er dus al rassen waren, dan zouden wij vermoedelijk onderdeel zijn van een afrikaans ras…

 3. 6

  Met zo’n lelijke inhoud van zo’n kop kan ik het niet laten zo’n jpg te slepen en ff met fotoshop te mishandelen en dan weg te werpen, lucht op.

  Maarruh..MM, ik heb toch het idee dat het culturele hyaat en niet de belabberde mensenrechtensituatie van doorslaggevende betekenis is wat het , wellicht, afwijzen van Turkye aangaat.

  Italie? we gingen toch biologische gianti drinken op een terras waar wapperende haren gezeten op Vespa’s voor de verkoeling gaan zorgen.

 4. 7

  Ik heb net ook getracht zn foto in Photoshop te mishandelen, helaas werd deze er alleen maar beter van..
  En wat betreft die chianti: ik neem ook genoegen met een biologische bordeaux

 5. 12

  Voor mijn part is de man een throwaway van het Lebensborn project, Fascist/Racist/Nazist of niet, waarom krijgen dit soort lui het monopolie op de kwestie van het indijken van criminele immigratie?
  Omdat links of center liever op zijn krent blijft zitten. (Al dan niet met een bio wijntje in de hand, lekker politiek correct)
  Same thing in Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, UK,..

 6. 13

  Berend Botje ging uit varen
  met een TBS-er naar Zuid-laren
  de weg was lang
  de weg was krom
  nooooooit kwam Berend Botje meer om.

 7. 20

  @MMaas: Italië moet uit de eu, net als belgië en oostenrijk trouwens..allemaal racisten.. De Duitsers moeten er van mij uit omdat ze fout geweest zijn in de oorlog..De Fransen mogen eruit omdat ze dat zelf willen..

  Ik stel dus voor om de hele EU maar op te heffen ;-)

  Of bedoelde je wat anders?

 8. 23

  @Bismarck: Bijna goed. In Afrika is meer genetische diversiteit om de doodeenvoudige reden dat er daar langer mensen wonen en ’t DNA aldaar dus meer tijd heeft gehad voor mutaties.
  Europeanen, Aziaten, Ocieaniers en Amerikanen stammen af van die paar Afrikanen die veel later pas de Neanderthalers gingen vervangen.
  H
  et gaat hier trouwens alleen om ’t DNA in mitochondrien en eventeel Y-chromosomen. Je overige DNA lijkt net zoveel op dat van een Keniaan als dat van Frans Bauer…

 9. 24

  sickbock,wat heb jij tegen belgen, wat jullie beter zijn dan ons, daar zul je ook niet veel voor kopen, niks dus,ik bedoel maar jullie zijn heelemaal niets beter, jullie heb alleen maar een grote bek, daar sta jullie bekent voor. DUS SAMEN GEVAT JULLIE ZIJN AL NIKS BETER DAN DE BUITENLANDERS!!!!!!!!!!!!! IK BEN BELG EN DAAR BEN IK TROTS OP!!!!!!!!!!!!

 10. 27

  @24 Flippo: Toch een beetje racist dus… Het nederlandse ras heeft blijkbaar een genmutatie waardoor het een grotere mond heeft.

  Ik dacht overigens dat de belgen bekend waren voor hun taalcorrectheid, maar ik zie en je post dat de werkwoordvervoegingen net zo moeizaam gaan als bij de nederlanders. Ik ben weer een illusie armer.

 11. 28

  @ Bismarck : grotere mond en kleinere… :-)
  Er bestaan overigens maar een handvol Belgen, en die wonen in een paleis, al de rest is Vlaming, Waal of Brusselaar.
  @ Flippo : waar ben je precies trots op? Buiten de uitvinding van de Saxofoon kan ik zo vlug niets bedenken..

 12. 29

  @28: Wie zijn dan die mensen die aan de andere kant van de Maas wonen en die we “Belzjen” noemen? Mijn volgende illusie; Het land der Belgen, het aards paradijs, begint ook af te brokkelen… Is Belle Perez geen Belgische? En Evy Gruyaert? Ik raak gedesillusioneerd!

 13. 30

  Ik ben een nederlander en ik heb helemaal niks tegen belgen het zijn hele aardige mensen ik ga er zelf heel goed mee om

  Maar ff 1 correctie

  NIET ALLE NEDERLANDERS HEBBEN EEN GROTE BEK

 14. 32

  OJA NOG IETS FLIPPO EN IK zijn twee super goede vrienden van elkaar ik heb nog nooit problemen gehad emt belgen met nederlanders wel heb ik niets anders als ruzie mee
  dus wie zijn er beter de nederlanders of de belgen
  dan toch wel de belgen die houden hun eigen rustig de nederlanders niet
  en ik ben zelf ook een nederlander en geen rasist

 15. 33

  @ Bismarck : die aan de andere kant van de Maas zijn Limburgers of Walen, alleszins voelen ze zich geen Belg. (gebeurlijk die Walen wel, maar dat is enkel om gratis geld te krijgen)
  Hier is een leuke site die mooi uitlegt wat ik je probeer te vertellen : http://zapatopi.net/belgium.html