Even geen Harlem Shuffle

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol


Beste lezer. Even geen Harlem Shuffle de komende tijd. Op dit moment zit ik in Nederland vanwege het overlijden van een familielid. Ik blijf hier ook nog wel even voor de nodige nazorg. Harlem Shuffle gaat zeker verder, maar pas na een pauze van zeker twee maanden.

Als ik naar Harlem terugkeer, staat er nog een aantal mooie verhalen op stapel. Een bezoek aan een spuitenuitwisselingsproject (naar Nederlands model), een gesprek met een wereldverbeteraar, die hevig teleurgesteld is in haar buurt. Een verhaal over de verdrijving van de zwarte bevolking door blanke middenklassemensen zoals ik. Een blik aan de onderkant van de economische ladder – de straatschuimers die ’s nachts tevoorschijn komen. Voor nu ben ik echter even uitgedanst.

Dimitri Tokmetzis

Reacties (10)

#1 cracken

Jammer, en gecondoleerd trouwens.

Doe anders als dat mogelijk is een dagje Haarlem en een ‘Haarlem Schuifelt’ stukje :p

 • Volgende discussie
#2 DrBanner

gecondoleerd, tot over een paar maanden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Van K

Gecondoleerd Dimitri. Ik lees je stukjes altijd met veel plezier.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Anoniem

Gecondoleerd. Ik verheug me altijd op Harlem Shuffle dus ik ben blij dat je er in due time mee doorgaat!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 mark

Sterkte.
Ik kijk uit naar nieuwe stukjes. Een spuitenuitruilproject klinkt alvast veelbelovend…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 spees

Sterkte, Dimitri.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 vandyke

Sterkte en ik kijk uit naar het vervolg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 caprio

Sterkte. Wel jammer dat de stukjes veel over problemen gaan, ik had nooit echt de indruk dat het zon probleemwijk was, mensen zijn juist ontzettend trots om uit Harlem te komen, er gebeuren ontzettend veel positieve dingen, de wijk zit al jaren in de lift, en is een van de meest aansprekende buurten ter wereld, die een cultuurbepalende invloed heeft op de jongeren stadscultuur in de wereld, en dan heb je het toch weer over drugs en geweld. Als ik zwart zou zijn zou ik je ervan beschuldigen dat je als witte racist een negatief beeld van de zwarte cultuur probeert te scheppen. Misschien iets meer focussen op de intellectuelen uit de buurt, en de intellectuele sociale discussie, of de economische successen uit de buurt, of de spirituele invloed van bijvoorbeeld de Riverside Church op de burgerrechtenbeweging of anti-Nazi pastoor Bonhoeffer, of er is de eerste zwarte bank in Harlem, man zoveel positieve assertieve emancipatorische dingen die er gebeuren, en dan toch weer als blanke auteur over het drugs en aids probleem schrijven. Maar goed, ik ben niet zwart, dus al dat soort dingen zeg ik niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 music_animal

Sterkte Dimitri.
Hoe voelt ’t om weer in Nederland te zijn? Als je dat kunt zeggen nu er een familielid van je is overleden tenminste?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 cracken

@8
Verder de serie nooit gevolgd lijkt me?
Want het gaat echt niet alleen maar over ‘crackwhores’ juist een bloemlezing van de rijke culturele sfeer in wijk.

 • Vorige discussie