Even Geen Geen Stijl

Sponsors staan weer in de rij, corporate blogs worden opgeleukt, web-log dagboekjes verherstijld. Het is weer zover, de Dutch Bloggies gaan weer worden uitgereikt.
Na alle kritiek van vorig jaar sinds 2001 gaat de organisatie het helemaal anders doen. Een landslide is nu niet meer mogelijk. Begin dit jaar was ondergetekende aanwezig bij de amusante uitreiking (gratis bier!), waar de grootste winnaar niet op kwam dagen. Even geen geen stijl nu, moet de organisatie gedacht hebben.

Over die winnaar gesproken: waar blijven eigenlijk die “Loggies” die Fleishbaum cs zouden uitreiken? Belofte maakt schuld heren! Wij willen ook wel eens een prijsje winnen.

 1. 1

  We maken best een goede kans op die GS Loggies in de categorie: “beste uit USA gejatte content” en “de Van Jeaule beaukaal”. Ik wil wel naar “een feest in een hippe club in 020 met rukkende danseressen”.

 2. 8

  Wél Geenstijl, hadden wij van about:blank gedacht, zeker als ze ’t verdienen. Maar niet de hele tijd Geenstijl. Want dat komt ’t medium niet ten goede. We willen dat een breed scala aan weblogs aandacht krijgen dankzij de DB, een breed scala aan goede (!) weblogs. Dat is goed voor de mensen die dankzij de landelijke aandacht voor de DB kennismaken met ’t medium, dat geeft ze variatie in waar ze dan uit kunnen kiezen, dat geeft positieve aandacht, dat zou ervoor kunnen zorgen dat ’t nederlandse webloggebeuren zich verder ontwikkelt, sneller ontwikkelt. Dat gebeurt niet als de DB overschreeuwd worden door degene die toevallig de meeste lezers heeft.
  Dat is de reden waarom we wat wijzigingen hebben doorgevoerd. Niet eens rigoreus; gewoon afdoende.

 3. 9

  & O ja, we streven er weer naar gratis bier te serveren. Dergelijke happenings moeten de bezoeker geen geld gaan kosten.
  Ik weet echter niet of ondergetekende weer achter de bar zal staan.

 4. 11

  U was goed in de olie toen u deze reaktie tikte, David. Ook dat mag ik wel.

  Verder is het bij verkiezingen wel vaker dat degene die het hardste schreeuwt, of anders gezegd: het meeste publiek bereikt, wint.

 5. 13

  Is het niet erg ouderwets, burgerlijk en maatschappijbevestigend en infantiliserend om aandacht voor weblogs te trekken door het zoveelste competitie element te handhaven en het achterhaalde concept van het beloning/straf mechamisme ( wie zoet is kijgt lekkers, wie stout is de roe, the winner takes it all, etc.) te blijven herhalen, telkens opnieuw die wedstrijd erin te blijven rammen ? Aslof men daar onvoldoende van doordrongen zou zijn. Do you kill for money ?

  Webloggers zijn toch intelligenter dan dat of vergis ik me daarin.

  Me dunkt dat webloggers daarboven staan en zich op of via hun weblogs helemaal niet competitief bezig zijn. Veel weblogs zijn in mijn ogen oases van rust ,verdieping en contemplatie, soms licht kritisch en anti- kapitalistisch, anti- ratrace, vredezoeeknd en oorlogsmijdend, soms literair, soms humoristisch maar nooit met een wedstrijd met een finisch voor het rostrum, vor het podium van kampioenen 3-2-1 of 1- 2 en3 bezig behalve het kleine, bekrompen GS met hun wervelende en megalomane redactiestatuut uiteraard.

  * “De wereldmaatschappij, daar gaan we voor, voor minder doen we het niet ”

  en

  * ” De maatschappij, dat zijn Wij “

 6. 14

  @nove: Nee.
  Of langer: Nee, net als dat men literaire prijzen heeft, voor nog intelligentere mensen, nog meer belezen, nog onafhankelijker, met producten die nog meer verdieping bieden, zo hebben wij de DB ipv Ako/Libris/Nobel/enzovoorts. Niet geheel ten onrechte, zeker niet als je jezelf enigszins serieus wilt nemen. Ik neem webloggen zéér serieus. Ik hoop maar dat anderen dat ook doen. Enkelen van hen ontvangen dan ook een DB straks.