Europese paniekknop voor sociale netwerksites

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 KJ

Ik voorspel dat dat ding nooit misbruikt gaat worden. Nooit. Niet door mensen die andere mensen verdacht willen maken, en ook niet door overheden om verregaande beperkingen van vrijheid van meningsuiting op te leggen. Laat staan door robot-scriptjes om bepaalde, andere websites plat te leggen. Zoiets kan misschien in de VS, maar niet in Europa.

Toch ?

 • Volgende discussie
#2 Leven

Goed initiatief wel. En opt-in cookies lijkt me ook een goede zaak:

http://webwereld.nl/nieuws/64304/europa-legt-cookies-aan-banden.html#source=newsletter

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bismarck

Symboolpolitiek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Migchiell

Wat gaat die knop nou precies doen dan?

Stel, ik krijg een oneerbaar voorstel op Hyves (van iemand bij wie ik daar niet van gediend ben dan) dus ik druk op die knop… en dan?

Gaat er direct een signaal naar Europol, die het IP-adres van de pervert traceert en er een swat-team op af stuurt? Moet ik de pervert aan de praat houden terwijl de scherpschutters hun positie innemen? Als ik me had laten verleiden tot een cam-sessie, kan ik dan live meekijken hoe de pervert wordt overmeesterd en ingerekend?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bismarck

@4: Ik denk eerder dat je dan je email-adres moet opgeven en dat je wordt gemaild door een ontwikkelingspsycholoog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Migchiell

@%: Ah, dus het is eigenlijk een werkgelegenheidsproject voor de GGZ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Alper Cugun

Het zou goed zijn denk ik als de EU geen wetgeving over het internet meer doorvoert. Enig idee hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen?

 • Vorige discussie