1. 4

  Ik weet wel een leuk pleintje in Brussel waar we eurohatende nestbevuilers met hun ballen tien dagen aan een standbeeld kunnen laten bungelen. Al dat softe eurogedoe! De whip d’rop. Zero telerantie voor anti’s.

 2. 6

  Enige deel in de EU wat nog enigszins democratisch gekozen is nml Parlementsleden zoals Farage krijgt boete omdat hij kritisch is op ongekozen bestuurder die hij als het een normaal parlement is ook echt kritisch hoort te controleren.. en vrij hoort te zijn om dat te zeggen wat hij wil of dit nu goed valt bij de macht of niet. Het is alleen aan de kiezers om te bepalen of Farage dat kan zeggen of niet en of hij herkozen wordt. Kennelijk is democratie en (kritische)volksvertegenwoordigers slechts schow in de EU die alleen voor de bestuurders en voorzitters dienen te applaudisseren. Net als in de doema.

 3. 8

  @7: De eerste zin (dweil-opmerking) klopte feitelijk niet, de tweede zin was (net als de eerste) volledig irrelevant en off-topic (of mag je in het EP ook het telefoonboek voorlezen bij willekeurig welk onderwerp?) en daarnaast waren beide zinnen slechts met 1 doel geformuleerd: Het beledigen van de persoon van Rompuy. Terecht dat het EP deze man wijst op het huishoudelijk reglement van het EP (ja elke vergadering heeft een HR, waar ook sancties in beschreven kunnen worden). Beter was geweest als na de eerste zin de micro stil was gelegd en Farage geschorst was voor de rest van de vergadering. Beledigen doe je maar in de Telegraaf.

 4. 9

  @seven, #6 Vooropgesteld dat ik het zowel met Farage als met de berisping/boete eens ben: hij had zijn pijlen natuurlijk beter kunnen richten op “degenen” die Rompuy hebben gekozen. Rompuy zelf had daar waarschijnlijk niet veel invloed op. Blijft over zijn kritiek op de persoon Rompuy; daar was geen onwaar woord bij, maar dat hoort toch niet in zo’n orgaan? Daar hoor je mensen aan te spreken op hun acties, niet op hun voorkomen.

 5. 10

  @4 Wat jij zegt mag niet volgens de EU. Betaal je boete maar direct aan AzG. Of werkt het slechts een kant op?
  @Carlos hater is ook negatief en deels beledigend. Zelfs als het waar zou zijn kan dit niet meer volgens de door @4 gehuldigde EU regels/censuur..Maak ook maar 2 weken salaris over aan AzG.

 6. 11

  @zmoc 9 Of het netjes was (nee) doet niet ter zake. Een gekozen parlementslid hoort geheel vrij te kunnen spreken, daarna zijn andere weer vrij om over de verkeerde toon te spreken. Een EU straf voor woorden / meningen is zelfs zeer ondemocratisch. Dan liever de optie uit @1 (kansloos btw) Farage komt uit GB, daar gaat het wat feller. Hoe vaak gaat het in NL wel niet over te weinig leiderschap uitstralen/nemen. Ook feitelijk een opmerking richting de persoon. Bij sommige functies is ook het karakter van de persoon zelf heel belangrijk. Kijk naar tegenpool Obama bv. Hoe hij daar gekomen is, is inmiddels ook bijzaak hij heeft de functie aanvaart (en heeft er zelf ook zwaar voor gelobbyd) dat hij dan kritiek kan verwachten hoort bij de functie.

 7. 13

  Hij zegt wel vaker waar het op staat, de eu moet opzouten. Adam curry heeft in noagenda vaker samples van Nigel, hilarische gast.