Euro wint steeds meer terrein op dollar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De euro wint steeds meer terrein op de dollar. Steeds meer centrale banken deden de afgelopen twee jaar de dollars van de hand en stapten over op de stabielere euro. Dit alles is te vinden in een rapport van Central Banking Publications.

Dit kan een groot probleem worden voor Amerika, aangezien een verdere terugtrekking van banken kan leiden tot een groter aanbod van dollars. Daardoor wordt de dollar weer minder waard en zit het koersverloop in een neerwaartse spiraal. Een aanvullend probleem is dat de financiering van de Amerikaanse tekorten hierdoor spaak kan lopen. Een wereldwijde crisis is dan het gevolg.

Via: NRC (geencom/geencom)

Reacties (3)

#1 Scalpel

Daar heb je het motief voor Gates om geld weg te geven, Hij kan nu met hetzelfde geld meer goodwill kopen, dan over een jaar. Wat het effect is op de wereldeconomie kan Bill niet zoveel schelen kennelijk.

  • Volgende discussie
#2 Ivo

Elke uitgegeven Dollar brengt echter ook weer belasting centjes binnen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Scalpel

Niet als hij het schenkt aan arme kindertjes in de derde wereld. Tenzij de de kindertjes die het dankzij Gates overleven later weer Microsoftshit gaan kopen. Nog een motief voor Bill Gates. Vast investeren in een B-markt als niemand in de Westerse wereld zijn troep meer wil. Zie ook hier

  • Vorige discussie