Er broeit iets in Bahrein

In aanloop naar het nieuwe F1 seizoen zijn de ogen momenteel gericht op Bahrein. Zes dagen lang wordt er geoefend onder behoorlijk zware omstandigheden. Veel pers is hierbij aanwezig om de verrichtingen gade te slaan van de teams zodat men een beetje gevoel krijgt van waar het naar kan gaan de komende races.
foto politie bij rellen in BahreinGegeven de hoeveelheid pers aldaar is het bijzonder om dan te constateren dat geen enkel westers persbureau melding maakt van de rellen die momenteel gaande zijn in Bahrein.
Begin deze maand werden twee mannen gearresteerd omdat de overheid ze verdacht van staatsgevaarlijke activiteiten. De eerste rellen braken uit op 2 februari. En 15 februari was het weer raak. Daarna zijn nog meer mensen gearresteerd. En afgelopen donderdag was het weer raak.
Gegeven de spanningen in de regio en de strategische ligging van Bahrein, zou je toch iets meer aandacht verwachten.
Extra smeuïg detail is dat de Iraanse pers de Amerikaanse marine beschuldigt van lekken van giftig en radioactief materiaal in een haven Bahrein na een aanvaring met een Japanse boot. Om nog maar niet te spreken van wat schermutselingen bij de Iraanse grens waarvan het vermoeden is dat deze door de VS worden gestimuleerd.
Begint de grote brand in het Midden-oosten in Bahrein?

 1. 2

  @1 Petje af. Magnifieke link. Vooral de inleiding en rond 19:00. Ik heb die fragiele Greenspan om onverklaarbare reden nooit vertrouwd, f*ck how true.

 2. 3

  Maar ja dan, zou Aaron uit de school klappen als de FED niet al een ander plan klaar had ? Precies. Triljoenen aan verdwenen schuldbekentenissen. TRILJOENEN ! In Rusland duiken die niet op. Geheime besprekingen in China over de dollar zijn op niks uitgelopen. De Amero is wel alreeds helemaal voorbereid. De FED kijkt niet naar land. De VS is wel failliet zowat. FED zal allerlei schulden oninbaar verklaren en zoveel mogelijk nieuwe waarde creeren, niet in China, niet in Rusland. Behoud van de triljoenen. Tot zover de waterstanden.

 3. 4

  Begint de grote brand in het Midden-oosten in Bahrein?

  Als die aanval op Iran begint in Bahrein hebben we met zijn allen echt een groot probleem. Dan is het afgelopen met de lokale conflicten.

  Sluit me verder aan bij mescaline. Mooie post. Er is meer in de wereld dan nu.nl zo blijkt maar.

  Unheimisch gefühl hierbij.

 4. 5

  Goed verhaal Mescal!ne, alleen zooo 2006….

  De nieuwsvoorziening uit die regio is zowieso matig volgens mij… Weinig van wat daar gebeurt dringt echt door tot de woonkamer…. Iemand ooit de Saudi stock market crash opgemerkt?

  Ron Paul heeft daarom ook wel wat vragen aan Bernanke, dus dat Unhqeimisch gefühl lijkt op zijn plaats…

  Fed:

  You have two cows. You wear a cap you made out of tin foil so that the tiny black helicopters can’t read your thoughts. You spend your days blogging about how the government’s decision to abandon the cattle standard in 1933 was part of a global conspiracy by the world’s central banks to destroy the value of your herd…

  Goed weekend : P

 5. 6

  Wel interessant dat Iran genoemd wordt in dit bericht. In Bahrein woont zover mij bekend namelijk een sjiitische meerderheid onder een soenitische koninklijke familie met een eigen interpretatie van democratie. Gezien het feit dat die familie erg vriendelijk is naar de VS, zou Iran wel wat belang hebben bij enige oproer.