KORT | EPD en voorlichting

Foto: Kort - illustratie Sargasso
Serie:

Vandaag kreeg ik een brief van een huisarts waar mijn zoon een tijdje ingeschreven stond. Het is een misleidend schrijven.

Eerst wordt een mededeling gedaan dat de waarnemingsgroep verandert. Oké, prima. Dan vraagt de praktijk of we de medische gegevens van onze zoon ook buiten de waarnemingsgroep beschikbaar stellen, zoals ‘de huisartsenpost of apotheek’. Oké, dat huisartsenpost en apotheek ook die gegevens krijgen, lijkt me prima.

Bij de brief zit een formulier. ‘Ja, ik ga akkoord met het beschikbaar stellen van mijn gegevens voor raadpleging door andere zorgaanbieders vai het LSP, de zorginfrastructuur met de VZVZ als verantwoordelijke partij.’

Aha, deze brief gaat dus eigenlijk over het EPD. ‘Ook ga ik akkoord met het aanmelden van mijn gegevens in de verwijsindex, zoals in de informatiebrochure is beschreven’. De informatiebrochure ontbreekt overigens.

Ik denk dat ik mijn zoon daar maar snel ga uitschrijven. En nee, ik doe niet mee aan dit EPD.

0

Reacties (6)

#1 Dyneaus

Ik heb er geen vertrouwen meer in en daarom besloten zelf mijn dossier te gaan beheren en te schrappen wat ik overbodig vind. Ik neem aan dat ik als grootse belanghebbende ook de eigenaar ben van dat dossier/die dossiers. Hoe dan ook we zullen zien hoe het afloopt.

*ik snap dat ik nooit meer alles overal kan aanpassen. Dat is mss nou juist wel het probleem. Geen controle.* Maar mijn huisarts, apotheek en ziekenhuis zullen mij al mijn dossiers/data moeten tonen en die zal IK dan vervolgens aanpassen. Helaas hebben we geen beeld waar onze data nog verder rondzwerft

Ik zat laats i.v.m. een knieblessure bij de fysio en die begon doodleuk over een operatie aan mijn balzak van 15 jaar geleden. Zum kotzen!

  • Volgende discussie
#2 Henk van S tot S

Mag ik toch hopen dat dit soort huisartsen, die het naar mijn idee niet zo nauw neemt met het beroepsgeheim, in de minderheid zal zijn ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Dyneaus

@Henk.

Helaas zijn huisartsen , huisartsen en geen IT-spcialisten. Sommigen hebben geen idee dat ze iets bijvoorbeeld op inactief kunnen zetten zodat het bij een verwijzing NIET meer wordt meegestuurd.

Onwetendheid, gemakzucht, geen tijd en overzicht en opgedrongen commerciële belangen zijn de grootste vijanden imo.

Ik heb er geen vertrouwen meer in en pak het aan bij de bron; het dossier zelf.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 weerbarst

OPT IN OR GTFO

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 jacob lageveen

EPD is natuurlijk volkomen onveilig. Wat een grap.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie