..en toen keek ik om

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

klik voor volledig beeld

0

Reacties (14)

#1 NoName

Flexwerker met toekomst in zicht?

 • Volgende discussie
#2 Carlos

Die haai… das een Indische haai…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Xaviera

toen ik op Aruba woonde zag ik voor het eerst de film Jaws…ik heb NOOIT meer in de zee gezwommen.

Ok, dat is niet helemaal waar (klonk gewoon goed voor het verhaal). Maar ik ben sinds ik die film heb gezien in ieder geval nooit meer dieper gegaan dan tot mijn schouders en dan werd ik al zenuwachtig..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Stijn

Ben ik blij dat ik die film nooit gezien heb!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Ik heb als jongetje kilometers haaiendocumentaires verslonden, ik vond/vind dat ontzettend boeiend. Maar ook ik voel me onveilig als ik het land verlaat en onder mij zich een gapende diepte uitstrekt. Toch wint de nieuwsgierigheid het altijd weer van angst. In Egypte snorkelde ik langs een muur van koraal. Rechts van me een wand met kleurige koralen en vissen, aan de linkerkant en onder me een gapende donkerblauwe ruimte. Op zo’n moment moet ik me echt beheersen om niet niet te gaan panieken want dan zie ik die witte haai gewoon opdoemen uit de duisternis, cruisend langs de wand van het koraal. Dit is mij echter nog nooit overkomen, een baracuda van een meter lang dat is het grootste wat ik ooit met eigen ogen heb zien zwemmen (terwijl ik zelf ook in het water was).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Jumis

Juist dat je langs de wand van koraal zwemt beschermt je. Haaien durven niet te dicht langs het koraal te zwemmen omdat ze bang zijn dat ze zichzelf open halen. Die keer dat ik in Egypte dook, riep men juist dat er haaien zwommen. Ik wist niet hoe snel ik het water in moest om mij langs die koraal wand naar beneden te laten zakken. Helaas is die haai niet in beeld gekomen. Wel een hele school barracuda’s, tonijn en een schildpad – een soort soepduik dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Ja dat wist ik ook, van dat openhalen, maar het is de irrationele angst (het filmische van een grote haai langs zo’n wand) die dan toe slaat. Opzich kan je je als mens ook aardig openhalen aan koraal, dus erg dicht erop zwemmen is ook weer riskant.

Ik neem aan dat jij dook met flessen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bismarck

Is het niet juist gevaarlijk om aan het oppervlak te zwemmen? Uit die docu’s hoor je namelijk dat je dan overkomt als een gewonde zeehond of schildpad ofzo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Mark

[img]http://www.ifyouski.com/graphics/waxed/news-stuff/surf_shark.jpg[/img]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 JJ

Da’s een dolfijn, Mark :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Mark

Wel een verdomd hongerige dolfijn dan

[img]http://www.surf-report.com/images/surf-stories/shark03/shark.jpg[/img]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Carlos

vette dolfijn !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Sikbock

tijdens een paar duiken in Australië heb ik ook wel haaien gezien. rifhaaien, maar ook wel tijgerhaaien. gelukkig hadden ze geen honger..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Carlos

In een dronken bui ben ik wel eens ‘snachts in mijn eentje van een boot gesprongen in de Zuid-Chinese Zee om een rondje om de boot te gaan zwemmen. Halverwege dacht ik opeens: “wat ben ik toch een ongelovelijke randdebiel…”

 • Vorige discussie