1. 3

  *zucht*

  lang leve the white man’s burden, en hoe het niet-belanghebbende partijen een conflict dat niet bestaat tussen twee private partijen doet verzinnen!

 2. 4

  *DIEPE ZUCHT*

  een niet bestaand conflict tussen twee private partijen?

  “an appalled Ms. Bachchan is considering a lawsuit against the magazine”

  Oh en KJ:
  “just because I’m paranoid doesn’t mean they’re not out to get me”
  kurt cobain

 3. 5

  @4: “We would like to put on record the article printed in Mumbai Mirror dated the 27th of Dec is in fact false (“Ash might sue for ‘whiteface’”). The statement made therein by the author is self created and bears no representation to our client or the Bachchan family.

  Our client Aishwarya Rai Bachchan or the Bachchan family is not in any form of communication with the tabloid Mumbai Mirror and as such the story is an attempt to use their names to make news and a sensational article. We regret the same as such fictitious articles lead to rumour mongering.

  We would wish to clarify that Any Statement or Opinion that our client Aishwarya Rai Bachchan needs to give will be given via her spokesperson that is Imagesmiths.”

  http://divanee.com/2010/12/27/aishwarya-rai-dragged-into-skin-whitening-row-with-elle-india/

 4. 6

  4 maanden in India gezeten voor een stage; op elke hoek van de straat, zelfs in de kleinste dorpjes, was ‘whitening cream’ beschikbaar, vaak in 1-portie flaconnetjes/sachets die je voor 1 of 2 roepies op de kop kon tikken.

  Daarom verbaast dit me niet heel erg; wat me wel altijd weer verrast: waarom ligt een groot deel van de Europeanen tijdens de zomer bruin te bakken en willen mensen met een mooie donkere huid minder donker zijn of in ieder geval, waarom is dat een schoonheidsideaal?

  Bijzonder.

 5. 8

  @5

  I stand corrected!

  hoewel ik het persoonlijk belachelijk blijf vinden dat een modeblad dit doet maar het past wel in het rijtje naast uitgemergelde modellen etc.

 6. 9

  @6: Omdat in het Europa van lang geleden hetzelfde was.

  “Mooi” is in het geval van mensen gedefinieerd als “geschikt voor de voortplanting” en waar een bleke huid ooit reclame maakte voor je materiële status toen zongebruinde mensen nog arme landarbeiders waren en bleke mensen het, binnen zittend, beter hadden getroffen is nu de kantoor-werker de bleke terwijl de materiaal gegoeden de tijd hebben om zich te verpozen in de zonneschijn.

  Ik neem wel aan dat het ook voor een Indiër lastig(er) is om de mate van ijdel gezonnebaad aan de kleur van een mede-Indiër af te lezen dan zulks het geval is voor Europeanen, maar blanken en nog specifieker diegenen die zich in India vertonen, zijn in ieder geval vaak materieel “gegoeder” dan de doorsnee Indiër.

  En daarnaast heeft JSK gelijk in ieder geval wat betreft hoogste kaste. In zowel het Europese als het Indische geval is het dus in ieder geval sociaal aanzien…

 7. 10

  Daar had beter

  “fabrieks- en nog weer wat later kantoor-werker”

  gestaan, aangezien kantoor-werkers tot aan de eerste helft van de vorige eeuw ook als gegoed golden, maar swoah…