1. 3

  Ambitieus logje.
  Misschien.
  Toch bedankt.

  Voordat ik ga kijken: is het Angelsaksisch gebaseerde recht niet wat anders dan het Romeins gebaseerde recht wat wij kennen?
  Of mis ik een punt?

 2. 5

  Sprong naar #12-9:12 en het is nog steeds filosofie. Geen raakvlak met whatever USA hardcore justice policy. In or out.

  @3 RR is hier verlaten met Napoleon.

 3. 6

  Half in the wrong. #8-18:00 e.v. behandelt echt wel Bill Gates en Michael Jordan.

  “The talented benefit a lot but they PAY TAXES and return that money to the untalented”.

  Maar niks over aftrekposten.

 4. 9

  Boeiend, zo’n hele serie. Sandel heeft eerder (?) zo’n serie voor de BBC (radio 4) gedaan. Die is inmiddels gebundeld in het boek ‘Justice, What’s the right thing to do?’ (Allen Lane, 2009).
  @5: Toch kun je stellen dat de grondslagen van ons privaatrecht (in elk geval van ons vermogensrecht) direct terug te voeren zijn tot het Romeinse recht.

 5. 10

  @mesc: Het was ook voor mij een verrassing, maar het Amerikaanse belastingstelsel kent een stuk minder aftrekposten dan het Nederlandse.

  @shy boy: En nog steeds willen ze niks weten van linkse zeurders als jij.

 6. 12

  @11 DJ: Ik bedoel de Reith Lectures 2009, die hij een paar maanden geleden in Engeland hield. Die zijn hier te beluisteren: http://www.bbc.co.uk/programmes/b00kt7rg
  (In Nederland heeft Herman Philipse vijf fantastische cd-boxen ingesproken. Hij heeft het vermogen om een filosoof te ‘kraken’ en je tegelijkertijd zo enthousiast te maken, dat je het hele ouvre van de gekraakte filosoof wilt gaan lezen. De boxen zijn helaas wel prijzig.)

 7. 13

  Ik leer graag wat bij, moest recentelijk de filosofie weer eens induiken (mbt causaliteit) en kwam laatst Sandel tegen. Blijft toch altijd fascinerende materie, helaas (gelukkig) is de tijd te beperkt om het hele oeuvre van hume, popper, kant en alle andere door te werken (geen lichte kost ook). Dank voor de link!

 8. 18

  Hoera! ik ben altijd blij met dit soort gouden tips, heerlijk!
  Dank dank dank!

  en ook at Ron R, want die ga ik dan tzt ook eens luisteren. dank, en ik heb lekker wel de tijd én de ruimte om een flink stuk van die filosofen te verkennen! jeuj