1. 2

  Hoe vreemd het misschien ook klinkt, ik vind beveel roken aan. Sinds ik rook heb ik bijna geen hooikoorts meer en geen last meer van mijn astmatische bronhcitis.

 2. 3

  @Quartz: Gek. Ik heb hetzelfde (idee). Voor mezelf denk ik dat dat komt omdat allergieën voor een deel ook psychosomatisch zijn. Roken is dan een soort van mentale fuck you richting de kwaal. Maar ja, roken blijft slecht en vroeg of laat zal ook die rekening gepresenteerd worden. Ik neem me voor om ermee te stoppen zodra ik de kans krijg.

  Koffiedrinken voor het slapengaan helpt overigens ook (zitten anti-istaminen in).

 3. 4

  (Dammit @ typfouten)
  @Guy: of het heeft te maken met het feit mijn bronchiën amper nog slijm aanmaken… of die genoemde receptoren hun drempelwaarden zijn door het roken omhooggekrikt…
  Hoe dan ook, ongezond of niet, roken lijkt te werken.
  Maar tegen welke prijs inderdaad…

 4. 5

  Bij nadere bestudering is er een nieuw middel gevonden dat selectief de activiteit van mestcellen (‘de schurken’) platlegt, hierdoor stoppen allergische aanvallen. Kortom dat is geen genezing maar onderdrukken van symptomen. Dat kennen we al via anti-histaminica…

  Maar goed, ik hoop dat ik iets over het hoofd zie, want ik nies me de tering van die huisstofmijtpeop.

 5. 7

  Nooit geweten dat er ook astmatische muizen bestonden…
  En wat het roken betreft: nicotine legt het trilhaarepiteel stil heb ik mij laten vertellen. Zo onderdruk je hoestreacties. Helpt dus ook goed tegen kriebelhoest. Een beetje droge zware shag werkt het beste.
  De voordelen van roken worden zwaar onderschat.

 6. 8

  Als dit goed werkt leggen alle mastcellen dus op het loodje. Hoewel ze vervelend zijn bij allergie, hebben die dingen wel degelijk een functie. Wat gebeurt met de Receptra gebruiker die zich schaaft en daarbij een bacterie-infectie oploopt?

 7. 9

  Geen paniek zaaien @SciInv. Ieder trekje gaf me longpijn op het laatst voordat ik stopte, en mijn longen moeten microscopisch een totale ravage zijn geweest. De Grand Canyons na een lawine. Toch nooit ziek.