1. 1

  De Nederlanders:
  Bert Hubert, Fox-IT
  Christian Prickaerts, Fox-IT
  Richard Coppens , Managing Director, Group 2000 Netherlands BV
  John Smit, Corporate Advisor, Group 2000 Nederland B.V
  Jeroen de Jong, Strategic Product Manager, Ericsson

 2. 2

  Met al die berichten op sargasso de laatste tijd dat we moeten stoppen om deze of gene te verhandelen met repressieve regimes.
  Waarom stoppen we gewoon niet compleet met het exporteren van wat dan ook; wapens, technologie, voedsel, medicijnen, chemische producten.
  Weten we zeker dat we ook niks ‘fout’ exporteren.

 3. 4

  Ja, en ?

  Er wordt hier veelbetekenend gezwegen over het enorme engs wat hier aan de hand zou zijn.

  Geef me 1, één verstrekkend voorbeeld of blijf anders onkundig zwijgen.

 4. 6

  @5 Nee. Het verraad of de laster van je overbuurman brengt je daar even snel, zo niet sneller.

  En de capaciteit van de folterkamers wordt altijd max. benut.

  Je hebt pas een punt als er een stuk meer folterkamers komen.

 5. 7

  Waren de Iraanse demonstranten van de Groene Revolutie ook door hun buren aangegeven? Nee, die waren via hun sociale media-uitingen opgespoord, opgepakt, berecht en met een beetje pech tussendoor nog even mishandeld. Met dank aan Nokia-Siemens die dit soort apparatuur levert.

  Ieder regime doet aan surveillance, dikwijls met legitieme doelen. Maar als je weet dat een dictatoriaal bewind, een onderdrukkend regime jouw apparatuur gebruikt om dissidenten op te sporen en het volk onder de knoet te houden – hoe graag wil je daarmee je geld verdienen. Als je dat wil, dan zal dat wel. Maar dan geen mooie praatjes in eigen land houden over maatschappelijk verantwoord ondernemen, etc. Geen mooie spotjes over hoe gaaf en sexy dat apparaat of die techniek wel niet zijn.

  We vinden het toch vrij normaal dat we geen nucleaire kennis naar Iran of Noord-korea exporteren. Volgens jouw voorgestelde denkwijze kun je dat dus ook gewoon doen. Ze komen er toch wel aan, dus kan je er maar net zo goed aan verdienen?