Ken er wel een paar van, qua smaak. Screaming Eagle is niets beter dan de eerste de beste wijn van de Aldi. Soort van cult..aarbeiensap met chocoladehagelslag en vanille smaakt beter. Staat goed in de kelder, vinden ze dan, over there.
De Romanee is wel bijzonder, ze hebben vele soms kleine veldjes die apart gebotteld worden (vulkanische sedimenten die dwars doorsneden zijn vanwege de sterke helling en dus verschillen in aanbod elementen). De beste veldjes worden na eerste fermentatie met blote voeten gestampt (waar je snel dronken van wordt vanwege de pretigedampen)…say no more:)
Maar ter zake, eigenlijk belachelijk die prijzen..toch?
#2
HansR
Ik heb vlak bij het het veldje van de Romanée-Conti gewoond. Dat was op zich aardig. Mooi gebied. Vooral de Hautes Côtes de Nuits. Heb ook grote Bourgondische wijnen geproefd. Alsof je een boeket bloemen proeft, zo gaat de veelheid aan smaken bij een goede wijn langs de tong.
Maar toch is er iets mis met al die wijnbeschaving.
Vooral de prijs.
#3
Yevgeny Podorkin
Zeg je wijn…zeg je HansR en larie. Maar word er altijd een beetje narrig van…van van die zgn. “connaisseurs”. Die naar wijnhuizen in Frankrijk of wijnclubs trekken en menen dan de verschillen te proeven in ras/ soort tussen b.v. een bordeaux en een Claret. “Kwestie van neus en pappillen.” Opscheppers! Dat interessante gedoé ook eromheen, dat rituéél..pfff. Lopen wat interessant te smekken: “Ja lekker…hij schuurt tenminste niet tegen de huig” verder komen ze niet. Of uit een 10- tal glazen jaartal of zelfs de wijngaard raden. Bah, tegen de muur ermee… die kenners dan…kijk ik de andere kant wel op oke..
Maar hoe bepaal je of zo’n wijn uit 1787 sowieso nog wel te drinken is. En b.v. niet gereageerd heeft met de kurk. Ervaring met flessen uit hetzelfde jaar? Kan, maar gebeurt niet dagelijks dat men er een opentrekt..zal met injectienaald en lab vastgesteld moeten worden.
“Is niet bedoeld om op te drinken, verzamel/ beleggersobjecten”: “Fortunately for the owner it was insured and the insurance company paid out $225,000.”? A, nou begrijp ik het. Als de veilingprijzen tegen vallen: dan organiseert de eigenaar van fles toch gewoon een partijtje met de juiste genodigden uit bepaalde kringen (lees, getuigen). De ober zit in het complot, uiteraard. Open monden, handen aan de oren met de ogen op de rode plas gericht: Aaaargh, wat nu?
Nou, dit: quasi sip rondlopen en met het vingertje rond gaan…een paar kratten Romanée-Conti, DRC 1990 aan laten rukken…polonaise…
#4
tess
Jammer dat erg lekkere wijnen zo duur zijn. Maar goed dan blijven ze ook lekker. Toch?
#5
HansR
@YP
connaisseur?? Nee hoor: lekkerbek!
#6
Yevgeny Podorkin
Ja, maar een flesje van 15 euro hoeft niet per se minder te zijn als een van 50. Moeilijk, kiezen in die overvloed. En de gemiddelde slijter..tja. Kloek, niet te vol, niet te zoet..en dan maar een voorraadje van aanleggen.
Geen connaisseur hansR? Nou, dat dacht ik al…want een Claret IS een bordeaux. Dat viel je dus kennelijk niet op…
Reacties (7)
Ken er wel een paar van, qua smaak. Screaming Eagle is niets beter dan de eerste de beste wijn van de Aldi. Soort van cult..aarbeiensap met chocoladehagelslag en vanille smaakt beter. Staat goed in de kelder, vinden ze dan, over there.
De Romanee is wel bijzonder, ze hebben vele soms kleine veldjes die apart gebotteld worden (vulkanische sedimenten die dwars doorsneden zijn vanwege de sterke helling en dus verschillen in aanbod elementen). De beste veldjes worden na eerste fermentatie met blote voeten gestampt (waar je snel dronken van wordt vanwege de pretigedampen)…say no more:)
Maar ter zake, eigenlijk belachelijk die prijzen..toch?
Ik heb vlak bij het het veldje van de Romanée-Conti gewoond. Dat was op zich aardig. Mooi gebied. Vooral de Hautes Côtes de Nuits. Heb ook grote Bourgondische wijnen geproefd. Alsof je een boeket bloemen proeft, zo gaat de veelheid aan smaken bij een goede wijn langs de tong.
Maar toch is er iets mis met al die wijnbeschaving.
Vooral de prijs.
Zeg je wijn…zeg je HansR en larie. Maar word er altijd een beetje narrig van…van van die zgn. “connaisseurs”. Die naar wijnhuizen in Frankrijk of wijnclubs trekken en menen dan de verschillen te proeven in ras/ soort tussen b.v. een bordeaux en een Claret. “Kwestie van neus en pappillen.” Opscheppers! Dat interessante gedoé ook eromheen, dat rituéél..pfff. Lopen wat interessant te smekken: “Ja lekker…hij schuurt tenminste niet tegen de huig” verder komen ze niet. Of uit een 10- tal glazen jaartal of zelfs de wijngaard raden. Bah, tegen de muur ermee… die kenners dan…kijk ik de andere kant wel op oke..
Maar hoe bepaal je of zo’n wijn uit 1787 sowieso nog wel te drinken is. En b.v. niet gereageerd heeft met de kurk. Ervaring met flessen uit hetzelfde jaar? Kan, maar gebeurt niet dagelijks dat men er een opentrekt..zal met injectienaald en lab vastgesteld moeten worden.
“Is niet bedoeld om op te drinken, verzamel/ beleggersobjecten”: “Fortunately for the owner it was insured and the insurance company paid out $225,000.”? A, nou begrijp ik het. Als de veilingprijzen tegen vallen: dan organiseert de eigenaar van fles toch gewoon een partijtje met de juiste genodigden uit bepaalde kringen (lees, getuigen). De ober zit in het complot, uiteraard. Open monden, handen aan de oren met de ogen op de rode plas gericht: Aaaargh, wat nu?
Nou, dit: quasi sip rondlopen en met het vingertje rond gaan…een paar kratten Romanée-Conti, DRC 1990 aan laten rukken…polonaise…
Jammer dat erg lekkere wijnen zo duur zijn. Maar goed dan blijven ze ook lekker. Toch?
@YP
connaisseur?? Nee hoor: lekkerbek!
Ja, maar een flesje van 15 euro hoeft niet per se minder te zijn als een van 50. Moeilijk, kiezen in die overvloed. En de gemiddelde slijter..tja. Kloek, niet te vol, niet te zoet..en dan maar een voorraadje van aanleggen.
Geen connaisseur hansR? Nou, dat dacht ik al…want een Claret IS een bordeaux. Dat viel je dus kennelijk niet op…
@YP
Ah.. test test test… :))