Duitsers halen de kwartfinale

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Onze geliefde oosterburen gaan door naar de halve finale, zich verkneukelend dat Oranje er niet bij is. Dat vind ik overigens prima, dat zouden wij omgekeerd hetzelfde doen. (Wat is dat nu eigenlijk, waarom is er altijd strijd tussen buren, en veel minder als het om landen ver weg gaat?)

De commentaren op de Duitse wedstrijd:

Klinisch Duitsland, langzame wedstrijd (BBC). De Argentijnen hadden een beter middenveld, maar de Duitsers een goede verdediging zodat er weinig gebeurde. Duitsland kon terugkomen uit achterstand omdat de Argentijnen na hun goal geen druk zetten (Telegraaf). Duitsland dankt de overwinning aan de uitblinkende Lehmann, daar hij twee Argentijnse penalty’s stopte. De wedstrijd was een tactisch steekspel zonder echte kansen (AD). De penalty serie was een van de weinige hoogtepunten van een saaie wedstrijd. De Argentijnen hadden een veldoverwicht (65% balbezit) maar deden daar te weinig mee.
In de 49e minuut kwam er eindelijk een goede voorzet van Riquelme die Ayala binnenkopte. Daarna viel Duitsland verwoed aan zonder uitgespeelde kansen, het moest het hebben van vrije trappen en corners, die er voldoende kwamen. De tot dan toe onzichtbare Klose scoort uiteindelijk koppend na een doorkopbal van Borowski in de 80e minuut (VI). De eindstand na reguliere speeltijd kwam daardoor op een terecht evenwicht (Volkskrant)

In de penalty serie wordt het 4-2, wat mij op een slechte penalty-training aan Argentijnse zijde lijkt te wijzen, want de reddingen van Lehmann waren goed, maar de penalty’s niet geweldig genomen.

Pekerman heeft inmiddels ontslag genomen, de veel bekritiseerde Klinsmann verdient steeds meer respect. Met tien goals in de eerste vier wedstrijden leek Klinsmann het team van de ene op de andere dag op de rails te hebben. Beckenbauer zou gezegd hebben dat hij nog nooit zo’n sterk Duits elftal had gezien (AD).

0

Reacties (6)

#1 Packet Storm

Ik vond het een mooie pot…
Ben toch wel stiekem voor de Duitsers sinds wij eruit zijn.

Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt,
Wenn es stets zu Schutz und Trutze
Brüderlich zusammenhält.
Von der Maas bis an die Memel,
Von der Etsch bis an den Belt,
Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt!

* gaat nu weer in zijn hoekje werken aan de volgende retro review *

  • Volgende discussie
#2 Mark

Ik vind Duitsers over het algemeen ook best ok. Maar jij gaat wel erg ver…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Outsider

haha

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Packet Storm

Ja, joh, lekker stoken…
Heb die hele Duitsland haat nooit echt begrepen. Vind het een beetje kinds om de oorlog en alles er bij te betrekken als we het over een potje voetbal hebben.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Mark

Uh? Stoken? Wie? En wie haalt er nu de oorlog erbij?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Linda

Ja ja een vrouwelijke voetbalfan, ze bestaan ;)

Ben voor Duitsland(mea culpa)
Maar dat komt omdat ik de nieuwe bondskanselier een toffe peer(in) vind.

Is dat een goede reden? hahahah

  • Vorige discussie