Download nu: de Issue Kalender (2009)!

issueIssues, issues, issues. Op Sargasso wordt u ermee doodgegooid. Van het Irak-onderzoek tot en met de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Ofwel hete, grote, moeilijke issues uit het wereldnieuws.

En nu is er dus een heuse Issue Kalender 2009, ons toegestuurd door bedenker Sybrig van Keep. Een beetje laat, maar toch. En wat direct opvalt? Het gros van de issues is wel een beetje saai. Werelddag Lepra? Internationale Dag van het Gezin? Wie veel met grote issues bezig is, kan deze issues er echter makkelijk bij hebben. Al is het alleen maar om de indruk te wekken dat u van maatschappelijk verantwoorde zaken houdt, naast de issues die u dagelijks op Sargasso voorbij ziet komen.

“Met de Issue Kalender willen we mensen raken en bewustwording creëren voor wat er om hen heen gebeurt. Draagvlak en sympathie kan leiden tot activisme en het dichterbij brengen van het einddoel”, schrijft Van Keep in een begeleidende mail.

Onze persoonlijke favorieten? Nationale Slaapdag, Dag van de Jeugdhelden, Schoonvaderdag, Nationale Grappendag, Dag van de Hoogbegaafdheid (ideetje voor op Sargasso?). Jammer alleen wel van de Wereld Anti-Tabaksdag (op 31 mei). Draagvlak en sympathie okay, maar dan ook een Werelddag voor de Rokers en geen discriminazi!

 1. 1

  Ze zeggen dat de middeleeuwen een periode was van eh.. wat verlaagde economische groei, door de verstikkende werking die er uitging van alle heiligendagen die van kerkswege gevierd moesten worden (naast natuurlijk de overbekende kruistochten, pest, cholera en inquisitie); ik zie overeenkomsten.

 2. 2

  @1 Helemaal mee eens. Non-items van halfwatjes ziet men hier trouwens ook met de regelmaat van een heiligenkalender verschijnen. Excommuniceren is een vak.

 3. 3

  Tja mescaline ,als het niet zo triest was kon ik er nog om lachen.
  ik ontken maar gewoon dat elel heeft bestaan op Sargasso ook al wijzen de feiten erop dat het wel zo is.