Dopingnieuws

De zaak Landis wordt steeds “duidelijker”. Hoewel de Amerikaan beweert onschuldig te zijn en aan alle onderzoeken te willen meewerken, beweren hij en zijn advocaat ook dat ze verwachten dat de uitslag van de contra-expertise dezelfde uitslag heeft. Zogezegd wegens het hoge testosterongehalte dat Floyd van nature heeft. Een klikspaan bij de UCI vertelde de New York Times dat uit onderzoek blijkt dat het testosteron deels van synthetische aard is, en dat Floyd dus wel in de snoeptrommel gegraaid moet hebben.

Landis had overigens nog steeds geen contra-expertise aangevraagd. Daarom heeft de UCI dat maandag maar zelf gedaan. Omdat het lab binnenkort op slot gaat zou het anders weken duren voor de uitslag binnen is. Volgens de Times had Landis maandag een verzoek ingediend, maar dat was nog niet binnen bij het Franse lab volgens het Franse persbureau AFP.

Ondertussen is de Amerikaanse topsprinter Jason Gatlin betrapt op… teveel testosteron in zijn bloed! Omdat Gatlin al eens zondigde staat hem een zware straf te wachten, mogelijk levenslange schorsing. Het wereldrecord op de 100 meter dat hij deelt met Asafa Jones uit Jamaica (9.77 seconden) kan hij in ieder geval inleveren. Hij houdt evenwel vol onschuldig te zijn. Hij wordt gecoacht door Trevor Graham, die omstreden is omdat hij andere dopingzondaars heeft gecoacht.

  1. 2

    Excuus, ik heb het uit het stuk verwijderd. Marion Jones is inderdaad nooit betrapt op het gebruik van doping. Ze was wel indirect bij een groot dopingschandaal betrokken en sinds het schandaal zijn haar prestaties achteruit gegaan.