1. 2

  Och 3%, zelfs na 10% beurs dalingen van de laatste tijd overleven de economien het nog.

  Anderzijds heb ik mijn luttele zuur verdiende spaargeld toch maar in (tastbaar) goud en zilver gestoken.

  Ik zie dat niet zo gauw compleet kelderen voor de korte termijn.

 2. 3

  Ik ben onlangs juist uit goud gestapt, als iedereen roept dat je het moet kopen is dat voor mij meestal het eerste teken dat ik in moet gaan pakken. Leuk rendement gehaald de afgelopen jaren maar het laatste halfjaar schiet het niet op dus na de stijging in april vond ik het een mooi moment om weg te gaan. Eigenlijk een halfjaar te laat, maar ja het is moeilijk afscheid nemen als het zolang goed gaat.

 3. 4

  MaxM.

  Je visie is is…om door een ringetje te halen: op je gevoel afgaan! Ga voor de zekerheid, je oren laten hangen naar b.v. groene gouden bergen belovende investeringsfondsen (Robeco e.d., *let op die reclame*), met oog voor een duurzame toekomst en *oke, vies woord* De Samenleving.

  Dat we met ze allen zelf kunnen beslissen en er tegelijkertijd een goed gevoel aan overhouden dus…

  We verdienen tenslotte een betere wereld Max, en dan dragen wij daar gewoon een steentje aan bij…

 4. 7

  Ik mis een verdiepende economische post die “uit de doeken doet” wat het scenario kan zijn.

  In de trant van b.v. uitspraken van S’z over wat er speelt in belgie, daar heb ik heel wat van opgestoken.

  Iemand..please.

 5. 8

  MaxM Dikke winst voor jou dan als je er rond 2000 in bent gestapt. zomaar pats x400%

  Nu blijft goud de laatste tijd relatief hoog kwakkelen. 850-950 euro per ounce munt. Ik zie het nu meer als een crash bescherming dan iets met winstoogmerk. Maar ik houd stiekem wel rekening met misschien wel 10-25% verlies als ik pech heb.

  Er wordt natuurlijk veel over geluld, de laatste verhalen zijn dat papier zilver en goud ~100x overgewaardeerd zijn en er met voorkennis de prijs laag gehouden wordt, en dat de pakhuizen in canada slechts fracties tastbaar goud bevatten.

  Mocht goud nog wat doorstijgen en mensen het tastbaar opeisen, kan het zo nog een keer of 4 over de kop gaan. Maar dan onstaan er volgensmij een hoop problemen bij banken en met valutas.

  Deze conspiracy/infotainment site heeft wat leuke webcasts http://www.kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Broadcast.html

 6. 9

  In ieder geval heeft nu ook Spanje zojuist van de kredietbeoordelaar een lagere rating gekregen waardoor het duurder wordt geld te lenen op de kapitaalmarkt..

  I want you’re money MaxM.

  RIGHT NOW!

 7. 11

  Dat donkerrood valt nogal mee trouwens. Halverwege de ochtend was het even stevig maar daarna is het weer gaan stijgen totdat de AEX rond 15:00 zelfs weer vrijwel quitte stond.

  Daarna nog een dip toen ook Portugal en Spanje een (niet erg ernstige) krediet-afwaardering kregen niet lang voor sluiting maar uiteindelijk is de AEX 1.3% lager gesloten — “all in a day’s work” — en de euro is zelfs gestegen ten opzichte van de dollar.

  Op het moment van schrijven staat de Dow Jones 0.4% hoger en is stijgende terwijl de Amerikanen juist steeds sterk reageerden op Griekenland dus Armageddon laat denkelijk nog wel even op zich wachten…

 8. 12

  In alle lokale sufferdjes staan advertenties om je goud te verkopen. Ben vandaag eens gaan kijken bij zo’n zaak. Kreeg nou niet de indruk dat er klanten in de zaak waren om goud te kopen. De man kijk ook erg verbaasd toen ik vroeg of ze ook goud verkochten.
  Ik snap het punt MaxM, maar ik denk dat het nog te vroeg is om te verkopen.

 9. 13

  Palestrina je kan bij een hoop semi betrouwbare webshops terecht en dan kan je het beste 1 oz beleggings munten halen.

  Hier kan je goud en zilver verloop mooi opzoeken (check 5 en 20 jaar termijn) goud had in 1980 oid ook een enorme piek, maar daar zijn ze nu overheen,( zonder inflatiecorrecties),maar die piek staat niet in deze data.
  http://www.bullionvault.com/gold-price-chart.do

  Een aantal shops die mij betrouwbaar ogen staan hieronder, je kan de prijzen redelijk makkelijk vergelijken, er zijn ook een hoop kleinere lokale webshops met krakkemikkige shopengines

  https://www.thesilvermountain.nl/
  http://www.tov-hazel.com/

 10. 14

  Dank voor de info, weerbarst. Het doel van het bezoek aan de goudwisselaar was alleen om een indruk te krijgen van het aantal mensen die kopen vs verkopen. Net als MaxM hou ik graag de vinger aan de pols wat betreft de populairheid van goud. Als het te populair wordt, dan moet er wat verkocht worden.

  Wat betreft King World News vind ik het maar een raar verhaal. Scotia Mocatta zou maar 1 kluis in heel Canada hebben? En daar zou een klant dan inmogen om te kijken wat er inzit? En die zou dan mogen zien dat er erg weinig inzit? Allemaal erg raar.

 11. 15

  @10: In geval Griekenland is dat wel erg makkelijk praten. Daar hebben de socialisten het net overgenomen (eind 2009) van de conservatieven, die de afgelopen 5 jaar de puinzooi hebben gecreëerd.