Doggers Schaak toont schaakpartijen op video

Ter promotie van het ‘niche-kwaliteitsloggen’ in de Lage Landen geven wij vandaag het weblog Doggers Schaak een opsteker. Vandaag heeft weblogger doggy van het immer lezenswaardige schaakblog Doggers Schaak namelijk een primeur: streaming video van het vijfde CBP Lightning Chess Tournament in Apeldoorn. In een kort filmpje ziet u de onverstoorbare Letse snelschaakspecialist Daniël Fridman het opnemen tegen Bosboom.

De kracht van Doggers Schaak bestaat eruit dat het internationale schaaknieuws in het Nederlands te lezen is. Voorheen moesten de Nederlandse schaakliefhebbers die internationale toernooien wilden volgen, het doen met een Britse of Russische site. Bovendien onderscheidt Doggers Schaak zich door het gevarieerde aanbod: zowel nieuws als columns als achtergrondverhalen als partijanalyses passeren de revue. Met het aanbod van dit soort filmpjes is Doggers de eerste in de schaakwereld.

 1. 3

  Geweldig!
  Mooi afgemaakt dat eindspelletje: Daar kunnen ze in de tweede kamer nog iets van leren!
  (Zie mijn verslagje van vannacht, post 337: Wel toevallig.

  En ja, Bosboom is inderdaad DE Manuel Bosboom, Nederlands meester ;-)

 2. 6

  Ik leer vandaag net dat moslims niet mogen schaken. Want het zou kunnen leiden tot vergokking en andere zonden.
  Voor de balans dan maar deze erbij: joden mogen niet sportvissen.

  *Note to self: hou deze aan voor als er nog iets over sportvissen langskomt.*

 3. 8

  Wou jij een nieuwe rel hebben @esgigt ? Het onzedelijk betasten van de symbolische moslimvrouw (de dame) tijdens westerse schaakbacchanalen door whiskey drinkende… mietjes ?

 4. 11

  @mescaline #8 : iedereen zijn eigen Fatwa!

  Voor jouw informatie : het schaakspel is afkomstig uit Persie ( waar nu Iran ligt) en werd daar ook na invoering van de islam gespeeld. Schaak is afgeleid van Sjah.

  Verder snap ik niet hoe het betasten van een stuk hout of ivoor, onzedelijk kan zijn. Degene die dat bedacht heeft is volgens mij rijp voor een psychiater en degene die om zoiets een rel begint helemaal.

 5. 12

  Een beeld van een moslima …, geen stukje hout ! @esgigt . Het probleem met het simpelwesters denken is dat het zich geen ander denken kan indenken.

 6. 13

  @mescaline : …. en dan natuurlijk ook evenveel heibel schoppen over de koning, de loper, de paarden, de torens/wachters en de pionnen! Want waarom zou de “moslima” meer zijn dan die stukken.

  De opmerking over “denken” laat ik voor jouw rekening… alsof andere denkwijzen beter zijn en volledig openstaan voor, voor hen, afwijkende denkwijzen. Beetje erg hypocriet, lijkt me.

 7. 14

  Het schaakspel is NIET afkomstig uit Perzië. Het woord schaak is inderdaad afkomstig van het Perzische woord shāh maar de eerste versie van schaken [vanaf hier Wikipedia] is waarschijnlijk in de zesde eeuw of eerder in Noord-India ontstaan onder de naam chaturanga; later verspreidden verschillende versies zich oostwaarts naar China en Japan en westwaarts richting de Arabische wereld om via Italië en Spanje uiteindelijk tijdens de 11e eeuw in heel Europa door te dringen.”