Do Make Say Think

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol


Ze worden vaak in één adem genoemd met Godspeed You Black Emperor en Mogwai. Waarschijnlijk omdat ze net als deze bands verstilde, instrumentale muziek maken die uiteindelijk uitmondt in een climax. Toch ben ik het niet helemaal eens met deze vergelijking. Waar je bij genoemde bands een beroep moet doen op je melancholische inborst en de muziek zich dus niet leent voor elk willekeurig moment, is DMST eenvoudiger te beluisteren. De composities zijn fijnbesnaarder en daardoor makkelijker te verteren. A.s. zaterdag staan ze in Paradiso.

DMST werd in 1995 opgericht in Toronto, Canada. Het is natuurlijk een belachelijke naam, maar daar hebben Canadese bands wel vaker een handje van. De muziek wordt omschreven als soundscapes, muzikale landschappen dus. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gitaren, bas, drums, keyboards, trompet en saxofoon. Meestal beginnen de nummers vrij rustig en kabbelen zo voort totdat alle instrumenten aan bod zijn geweest. De climaxen zijn of vrij kort, of bescheiden en eindigen nooit in zeëen van geweld zoals bij Mogwai. De muziek is ingetogen, maar ook weer niet zo erg als Ad Visser’s new age muziek.

Onlangs verscheen er een nieuwe cd van het vijftal; ‘Winter hymn country hymn secret hymn’. Do Make Say Think Ondanks dat ik slechts een paar nummers heb gehoord, vertrouw ik blindelings op dit nieuwe vierde album van de groep en ben ik erg benieuwd naar hoe ze het live vertolken. Het is de vraag of ze, net als hun soortgenoten, de registers vol open zullen zetten tijdens hun optreden, zodat er weer een geheel andere band zal opstaan dan die we kennen van de cd’s. Oordoppen zijn misschien noodzakelijk.

Do Make Say Think,
zaterdag 18 oktober,
Paradiso kl. zaal 18.30u.
Entree 9 euro.

0

Reacties (6)

#1 caprio

Die kende ik nog niet. Als ze evengoed als Mogwai zijn, is het zeker de moeite waard.

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Hey Sik,
ik heb je postje even ge-edit, het zat goed in elkaar hoor, maar je hoeft ook weer niet zo bescheiden te zijn door het al na 1 alinea af te kappen ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Sik

O.k. dan. Ik houd het graag kort, zodat de barbaren het kunnen skippen en de echt geïnteresseerden verder kunnen lezen. Maar goed, volgende keer houd ik 2 alinea’s aan, of zoiets.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Carlos

Ik vind dat barbaren voor straf extra moeten scrollen!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Sik

O.k. dan maak ik er 3 alinea’s van.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 gifkip

de niet-barbaren kunnen ook vanavond in de Effenaar in het Eindhovense plaatsje E. terecht voor DoMakeSayThink…
enne.. trek iets leuks aan, dan kunnen sargasso-lezers elkander herkennen op de koop toe!

  • Vorige discussie