1. 1

  In de VN van afgelopen week staat een artikel over dit topic. er is echter 1 groot verschil. het beschrijft de situatie in Nederland. ook hier wordt er bij minderjarigen als ze met de politie in aanmerking zijn gekomen.

  Voorbeeld: Op school breekt een ruzie uit. Er wordt aan haren getrokken. Moeder doet aangifte. rechter kan niet anders dan straf opleggen wegens mishandeling. En hup, een DNA-klantje is gebeuren. En dat voor dingen die vroeger op school werden opgelost.

  Om dit op te lossen stel ik een nieuwe politiek voor: we gaan voortaan goed luisteren naar de bevolking.

 2. 4

  ”rechter kan niet anders dan straf opleggen wegens mishandeling.”

  Het onthutsende aan de situatie in het VK is dat je niet eens een veroordeling nodig hebt om je DNA-profiel in een database opgenomen te krijgen:

  ”Genetic material is now taken from all people arrested by police, regardless of whether they are subsequently charged or convicted, and remains on file for life.”

  Maar het CDA wil dus nog verder gaan: zelfs al was je in de buurt, dan verdwijn je in een db. Al hoewel: wil Hearsma-Buma DNA afnemen voor alleen dat ene onderzoek, of om ook in een db te stoppen?

 3. 6

  @prometeus
  Door mij niet genoemd, omdat ik het al te onwaarschijnlijk vond, maar in het VN-artikel wordt een voorbeeld genoemd van iemand wiens DNA werd afgenomen omdat hij te dicht in de buurt van een vechtpartij stond.