1. 1

  Okay, vanaf nu boycot ik die gasten en download ik nooit meer Disney-films voor de kids :-P
  Oh nee, er is al een lade met DVD’s van die gasten, inclusief Bambi waarover ik ook al eens op Super8 de rechten betaalde en De Reddertjes en Lady en de Vagebond die ik ook al eens op de inmiddels gedesintegreerde VHS-tape kocht.

  Wat zijn het toch een stakkers. Wel onze basale rechten willen beperken, terwijl er nog niet eens een betaald alternatief voor de consument is. Ze steken liever geld in een leger juristen en lobby, dan het maken van een downloadplatform met een nieuw verdienmodel.

 2. 2

  Zo gek vind ik dit niet. Van Disney en Warner dan. Die proberen hun eigen belangen te behartigen op een manier waarvan ze zelf denken dat die nut heeft.

  Ik zou het wel heel gek vinden als mijn provider zo’n contract tekent. Ze mogen mij afsluiten als ik niet aan mijn contractuele verplichtingen voldoe. Ze mogen mij afsluiten als dat volgens een Nederlandse wet moet. Maar als ze me afsluiten, omdat een andere contractpartner van ze daarom vraagt, ben ik toch wat minder begripvol.

  @1: Het betaald alternatief ligt gewoon bij iedere Blokker en Free Record Shop.
  Hou toch eens op met dat gejank. Koop wat je legaal kan en wil aanschaffen of kijk niet!
  Als je liever illegaal downloadt, mag je ook je gang gaan, maar hou alsjeblieft op met dat gezeur over die boze kapitalisten die een inbreuk maken op jouw grondrecht op gratis Bambi.

 3. 3

  Het betaald alternatief ligt gewoon bij iedere Blokker en Free Record Shop.

  Nadeel daarvan is dat je er een doosje met dvd/cd bijkrijgt, iets waar je soms niet op zit te wachten. Ik zou graag legaal een filmpje willen kijken, zonder die te kopen, en huren kan in mijn dorp niet meer. Dan blijven er wel verdomd weinig legale alternatieven over.

 4. 4

  @Spam Als ik het heb over basale rechten, heb ik het over internettoegang. Zonder internettoegang is er als burger in de hedendaagse maatschappij niet te functioneren (denk aan fiscale verplichtingen, overheidsinformatie en bankzaken). Dit mag niet worden aangetast omdat men de rechten van “Bambi” wil beschermen.

 5. 5

  Internet afsluiten na auteursrechten schending is een beetje als rijbevoegdheid afnemen na door rood licht rijden. Ik kijk nu al uit naar het koor van protesten uit liberale hoek.

 6. 6

  OT: nagekomen comment bij: https://sargasso.nl/archief/2005/01/05/de-nachtmerrie-van-upc/

  Het charme offensief van UPC (maar je ziet tegenwoordig wel meer van dit soort stompzinnige vacatures), ook de bonuscultuur voor de gewone loonslaaf:

  Vind jij het een sport om teleurgestelde klanten weer tevreden te stellen en daardoor te behouden? Als medewerker klantbehoud ben je verantwoordelijk voor het benaderen van UPC klanten met problemen die eventueel hun contract bij UPC willen opzeggen. Jouw doel is om deze klanten te behouden, o.a. door het achterhalen van de ontevredenheid en deze weg te nemen. Je kan ze dan kortingen aanbieden. Op deze afdeling wordt gewerkt met targets (% behoud) en kun je bovenop je uurloon dan een leuke bonus verdienen (tot € 750 per maand). Herken je jezelf, dan zijn wij op zoek naar jou!

 7. 7

  Ongeveer elke internetprovider heeft al in zijn standaardvoorwaarden staan dat bij onrechtmatig gebruik het contract kan worden beëindigd. Moet je een andere zoeken. Afsluiting bij één provider is namelijk afsluiting van internet.

  Sowieso vind ik dat er door sommigen wat te zwaar aan getild wordt aan ‘recht op internettoegang’. Ja, internet is een belangrijke, misschien zelfs essentiële informatiebron, maar het is ook alomtegenwoordig: bibliotheken, belwinkels, op het werk, via je mobieltje, de computer van de buren, met je laptop op WiFi in een café. Of nog anders: elektriciteit en water zijn nog veel belangrijker dan internet en die mogen ook afgesloten worden.