1. 11

  @9 Steeph bepaalt dat. ;)

  Neuschwann… wegens een zinloos kapitaalprojekt in een tijd van kapitaal en zinloze arbeid (stenen omhoog sjouwen). Syumbolisch, en ik hhop dat de arbeiders hebben gewonnen. Al zijn ze wel compleet uit de geschiedenis van het “kasteel” geschreven. Zals ook alweer in NB de finale-website-blurp tijdens de 7 nieuwe wonderenverkiezing….

  Alhambra. Gebouwd tijdens eeuwenlange zinloze verhittingen tussen clans en veroveraars in een land van zinloze hitte. Waar is God ? Hier is het precieze Moslim-antwoord: God, koel, mooi. In plaats van zand, heet, blind. Één rechtvaardige ipv. honderd hardvochtige clanslavendrijvers.

 2. 16

  7bis Alhambra ipv Gizeh want Gizeh was het al, stop de tijd, licht uit, spot aan, en zie : #15 ! Grijns @#15 indeed, maar ook :

  [img]http://www.agoravox.fr/IMG/bidonville.jpg[/img]

 3. 18

  @larie 14, die UTube van die night brengt helemaal de complete bevalling naar boven. Wordt een speciaal bookmarkje.

 4. 24

  Rio eruit en Alhambra er alleszins in. Sterk staaltje van vernuft en raffinement.

  Maar afgezien daarvan, wat een staaltje van clichécommercie, zeg. En dat wordt dan opgepikt door de MSM.

  Uit de FAQ:

  “It is a certificate officially confirming that you have voted for your ONE favorite candidate. It contains your name, as you have written it, with the name of the candidate.
  The certificate is sent to you by e-mail in the Adobe PDF format so that you can open it and print it as many times as you like.”

  Ik wil een Sargasso-certificaat! Ik post hier niet voor jan met de kleine achternaam.

 5. 27

  #23!

  [img]http://www.reec.uiuc.edu/images/chernobyl.jpg[/img]

  [img]http://www.reec.uiuc.edu/images/chernobyl2.jpg[/img]

 6. 28

  Of ook : Serra Pelada (Brazil), foto van Sebastião Salgado (zie ook de photo poche société uitgave van Nathan, Parijs 1999).

  [img]http://blog.jinbo.net/files2/98/luna/images/200507/200105004.jpg[/img]

 7. 30

  Ik weet niet wanneer de vorige zeven wereldwonderen als wereldwonderen zijn vastgelegd maar volgens mij waren het toen geen ruines. En zo zien deze nieuwe wereldwonderen er toch wel uit.

  Verbazend ruïneus lijstje.

  Even ruïneus als de mentaliteit waar het uit voorkomt om zeven nieuwe wereldwonderen vast te leggen?

  Om kort te gaan: een belachelijk lijstje bij een belachelijk idee.

 8. 38

  @crachat: als de taj mahal er van jou in mag blijven, die ruil ik liever ook nog om voor het al hambra. die taj mahal is enkel mar een “hebbedingetje” geweest van een prins voor een vrouw. de alhambra heeft in ieder geval tov de europese cultuur “enig” belang gehad icm de moorse overheersing een paar honder jaar daar in het zuiden. en vind ik persoonlijk dus cultureel ook belangrijker dan die moskee in sophia. maar ja er mocht ” democratisch worden gestemd dus dan kan er wel eens wat anders uit komen. het valt mij nog mee dat deze stemming niet is geboycot door een site als geenstijl door een groot aantal mensen op een vager wereldwonder te laten stemmen (bijv. eiffeltoren). en hoewel qua grootte minder interessant is stonehenge cultureel natuurlijk veel interessanter dan enkele van de nu gekozen ww. ik bedoel wel de chinese muur maar niet het “mooie oude ijzeren gordijn”.

 9. 39

  Goh, ik denk zo ineens vandaag dat -in alle riduculiteit maar goed het is maar een spelletjeuh- er een soort logowaarde moet aanhangen, en dan kan ik de Taj op een bierviltje tekenen, maar de Alha niet.

  Al sta je dan nog verder weg … misschien toch wel Mescaline’s “Hoe meer arbeiders er bij gesneuveld zijn, hoe beter”.

 10. 40

  Ach ja, als ik er een moet overhouden, dan hoogstens die Chinese Muur, je kunt ‘m vanuit de ruimte zien en Kafka heeft er een mooi verhaal aan gewijd. De opname van dat standbeeld in Rio is in elk geval een miskleun, zo kun je er etteloos veel bedenken.

  Nog @#30 : van de vorige wereldwonderen bleef alleen de piramide overeind. De 6 andere (hangende tuinen etc.) bestaan niet meer, of zijn verzwolgen door de Bermuda Driehoek !

 11. 42

  die Chinese Muur, je kunt ‘m vanuit de ruimte zien

  Klassieke mythe. Die muur is natuurlijk wel erg lang, maar ook erg smal.

  En dan nog: met een goede verrekijker of telelens is tegenwoordig alles zichtbaar vanuit de ‘ruimte’.

 12. 43

  Als de chinese Muur erin komt dan ook ons Belgische wegennet.
  Das ’s nachts door zijn verlichting ook perfect waarneembaar uit de ruimte zonder telelens.

 13. 45

  @S’z
  Verdikemme, je hebt gelijk.
  Eventjes terug ben ik zeer geschrokken, ik reed op de snelweg en plots gingen de lichten uit.