Dienstmededeling

Ook Sargasso ondervindt hinder van met vlagen hele stevig spamaanvallen (30 comments per minuut).
Daartoe zijn we wat upgrade activiteiten aan het uitvoeren op de spamfilters en de spamblockers.
Gaarne alhier aangeven als iets niet naar verwachting werkt de komende uren.

Update: Het lijkt goed te werken. En het lijkt sneller te gaan. De nieuwe spamblocker is slimmer dan de vorige. Die mensen die tot op heden vanaf hun werk geen comments konden posten, kunnen nu hun IP-adres aan ons doorgeven. Dan stoppen we die in een zogenaamde whitelist. Uiteraard tegen betaling ;-)

 1. 10

  zijn er hier trouwens nog meer mensen die sinds een week of 2 worden doorgespamd met duitse spam voor palmbomen, barkrukken en crappy stereo apparatuur? Ik krijg er nu iets van 10 per dag binnen. ( en ja, dat irriteert)

 2. 11

  @ouwereus: Tweestaps. Bij de deur gebruiken we Bad Behaviour. Bij het invoeren van comments filteren we met Akismet.

  @MMM: In het filter zie ik een paar foute woorden staan onder jouw naam ;-)
  En ja, op een andere site word ik helemaal doodgemaild met palmbomen (van papier) uit duitsland.

 3. 13

  Wie dit leest is gek!

  Op GC hebben we niet zoveel last van spam. Dat heb je als je een obscur(der)e blog gebruikt.

  Is het mensen trouwens opgevallen dat ook gewone emailspam de laatste weken gigantisch is toegenomen? Althans, er komt ineens veel meer door mijn filter heen.

 4. 14

  —- Redactie: Toch maar even uit het spamfilter gehaald. Omdat het zo’n mooi voorbeeld is. Fout woord en het is gelijk bekeken —-

  @Spuyt12

  Ja dat viel mij ook al op.
  Vooral veel Viagra, ik word er gek van.

  kan ik nog wel linkspammmen ?
  dan wil ik graag silfoto aandragen :-)

 5. 16

  @Steeph: Inmiddels een kleine 1500 moeten verwijderen.

  @Spuyt12: Sinds wij zijn overgestapt van Xs4all naar Wanadoo én een andere host, komen we om in de emailspam.

 6. 17

  @Spruyt12:
  Ik moet zeggen dat ik inderdaad ook zichtbaar meer meuk heb op mijn xs4all account. Normaal 3 a 4 per week in mijn reguliere inbox. Momenteel zijn dat dezelfde aantallen per dag, maar dan per dag.

  Ondergetekende gebruikt hashcash tegen commentspammers. Dat werkt voor ouwereus afdoende. Hebben jullie ervaring met die plugin ?

 7. 18

  @Spuyt12: Dat andere berichtje kwam er dus lekker niet door.
  @Dolby: Nu heb ik maar drie berichten in het filter staan. De rest wordt door Bad Behaviour geblokkeerd. Heel fijn hoor!

 8. 19

  @Steeph: Moet je me toch eens uitleggen hoe BB geïnstalleerd moet worden.
  Wat me trouwens opviel, is dat al de urls en/of IP-nummers niet in de statistieken voorkomen.

 9. 37

  Mag ik tussendoor ook ff een mededeling doen?? Fijn! Ik ben namelijk benieuwd hoe lang het zal duren eer erkend wordt of duidelijk zichtbaar is dat (officieel) wordt toegegeven dat van “Wederopbouw” in Uruzgan geen enkele sprake (meer) is. Dat je eigenlijk óf weg moet wezen óf de guerrillastrijd aangaan maar…….. Uiteraard als Kamp uiteindelijk verklaart: ”Er heeft zich een ramp voltrokken…”. Wat wil ik als taliban zijnde niét?,..intensieve contacten tussen ISAF en bloemetjesstrooiende lokale bevolking. Wat wel: isoleren op compound, frustreren en volslagen belachelijk maken ISAF tijdens patrouilles en verkenning, uitlokken en vermoeien ISAF tot maken van fouten ( p.o. burgers neerschieten).
  Je zou er een poule van kunnen maken,….ik zeg 22 dagen…..

 10. 39

  YP: Kamp heeft al voor ons besloten dat als de Taliban bestreden worden dit ook geldt als wederopbouw. Dus het begrip is al voldoende opgerekt om op elke toestand waarin de Nederlanders straks Uruzgan achterlaten als geslaagd te beschouwen. Er zijn immers al Taliban gesneuveld, dus er is sprake van succesvolle bestrijding van Taliban en daarmee succesvolle wederopbouw.

 11. 40

  @Hvl: We gebruiken wel degelijk ook nog steeds Akismet. En die is inderdaad heel goed. Er is echter een klein probleem. Akismet filter er bij ons, als we niet Bad Behaviour hebben aan staan, dagelijks zo’n 1000 berichten (spam comments) uit. Maar we hebben ook 1 of 2 keer per dag een comment die niet spam is (van een echte reaguurder die net de verkeerde woorden gebruikt). Die willen we graag kunnen zien en terugzetten. Maar die verzuipen dan in de grote stroom (echt geen doen om al die berichten dan met de hand na te lopen).
  Daarom is BB bij de voordeur als eerste filter (houdt 95% tegen) wel zo handig. Dan hoeven we maar een paar berichten te bekijken.

 12. 41

  @ Bismarck
  O,..in die geest. Stom van mij natuurlijk…Oorlog = Wederopbouw! Briljant! Dank voor het verstrekte inzicht….
  Wel benieuwd naar het ”gepiep” alhier wanneer e.e.a. niet naar wens verloopt.

 13. 44

  @41: Ik ben inderdaad bang dat de wederopbouw vooral gemeten zal gaan worden aan het aantal Talibangraven dat in Uruzgan gebouwd wordt. Ik hoop daarbij dat de nederlandse militairen niet de amerikaanse praktijken toepassen (een dode burger + een kalashnikov = een dode Taliban, waarbij de kalashnikov best na het doden toegevoegd kan worden).

 14. 45

  Bismarck:
  [quote=””](een dode burger + een kalashnikov = een dode Taliban, waarbij de kalashnikov best na het doden toegevoegd kan worden). ?[/quote]
  Dus we kunnen de Wederopbouw ook best winnen?! Mailen naar het opperbevel Bismarck!,..deze nieuwe strategie!,…misschien krijg je wel een lintje!

 15. 51

  @Steeph,,

  Ik had grobbo nog een linkje gestuurd naar een BBcode quicktags plugin voor wordpress met plaatjes ipv knoppies.

  Ik heb die aangepast op basis van een bestaande plugin door Dan Cameron. Uiteraard linke soep:)

 16. 53

  @steeph,
  Ik heb het net naar je toegestuurd, kijk maar of het wat is. Aanpassen kan vrij gemakkelijk als je er even voor gaat zitten:P

 17. 57

  @Sil: Waarvan twee van mij :-)

  @MP: Ik kreeg een foutmelding. Moet ff uitzoeken wat er fout was. Conflict met een andere variabele. Ik ga nu eerst vanavond WP upgraden.

 18. 59

  @Steephs,

  Ik had nog een oud pad in het javascript staan, dat is nu aangepast naar wp-content\plugins\tags. Ik heb hem nogmaals getest en hij werkt wel op mijn wordpress versie 2.0.3.