1. 5

  Robert Kaplan beschreef jaren geleden (in Het Einde van Amerika) al hoe veel grote Amerikaanse (binnen)steden bijna niet van die in Derde Wereld te onderscheiden waren.

 2. 6

  @Bismarck; kweenie – gratis geld, natuurlijk, da’s heel Nederlands. Maar bij dit specifieke bericht hangt er een vleug (zeg maar: dikke stankwolk) van magie en onschendbaarheid omheen die ik eigenlijk alleen maar met medicijnmannencultussen (3xwoordwaarde) kan associeren.

  Wat verwachten deze mensen ? Dat de bank niet dusdanig boekhouding en veiligheidsmaatregelen op orde heeft of de mogelijkheid om mensen op te sporen m.b.v. kaart-gegevens en/of camera-beelden dat ze hiermee wegkomen ? In Nederland in 2010 ? Waar gaan dit soort mensen naar school ?

 3. 7

  “Ron, was security an issue here today?”
  Ron: “One person went through the crowd with a taser.”
  “Well that kinda sums it up folks.”

  Verder zijn de amerikas the land of opportunity. Als die luitjes nou ergens een kans hebben om het te maken, dan daar :o)

 4. 9

  @8 Wij hebben hier geen vinex en van niet-blanken weet ik enkel wat erover op televisie is. Maareh hoeveel mogelijkheden heb je nodig als je er onderbedeeld voor staat? 1? 2? 3684?

 5. 10

  @6: Reken maar dat volgende maand schadeclaims volgen, omdat mensen door de storing over hun opname-limiet heen konden gaan, en dus volgende maand met 250 euro tekort zitten. Dat is duidelijk de schuld van de bank, dus die moet straks vergoeden. Ook dat is weer typisch Nederlands, waar de mensen eisen dat ze tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

 6. 12

  @11: In je contract staat dat je niet (of maximaal x) negatief mag staan en dat de bank alle transacties (inclusief pinnen) die over de limiet gaan niet uitvoert. Dus ja, de pinautomaat is er wel om je saldo bij te houden. Zelfs objectief is de bank hier in gebreke gebleven (al is dit wel duidelijk overmacht).

  NB. Mijn punt is hier niet dat de ING fout zit (want ik vind van niet), maar dat de Nederlanders (althans diegenen die gewend zijn om 0 op het rekest te krijgen van pinautomaten) dat wel zo zien. Het zou mij iig. verbazen als we volgende maand niet in de Telegraaf kunnen lezen over “pinautomaatgedupeerden”.