Den Magischen Afslankpil

Canard du Jour Logo, klik voor vergroting Zoals de oplettende lezer zich zal herinneren heb ik mij hier tijdens de kerstvakantie wat druk gemaakt over de magische Telegraaf pil, beter bekend staand als de ANP pil, wat was het ook al weer….. oh ja DNA pil. Wat wilde het geval; er was een magische pil, hierdoor kon je in 7 weken 30 kilo afvallen of zo iets. Zoek maar eens op op google; genotrim heet het. Oprah ging de pil zogenaamd bij de hele wereld introduceren in haar nieuwjaarshow. Kortom allemaal gore leugens zoals we van de Telegraaf gewend zijn. Alleen jammer dat een hele zwik media het bericht klakkeloos overnam waardoor duizenden goedgelovige zware dikkerds nu honderden euro’s lichter zijn. Dus het werkt wel.

Aangezien ik noch van Salugen, noch van het marketingburo dat er achter zat, noch van de vertegenwoordiger van het middel in Nederland, noch van de Telegraaf antwoord kreeg op mijn vragen, schreef ik een leuk fantasieverhaal over hoe de aan lager wal aan ’t rakende jazz-zingende vennoot van het marketingburo zijn stand in het “ons kent ons” netwerk moest ophouden en dus niet anders kon doen dan overgaan tot het bezwendelen van goedgelovige zwaarlijvigen. In principe berustte het verhaal gewoon op waarheid behalve dat ik (nog) geen bewijs heb dat de pil zwendel is en de jazz-zanger (die wellicht helemaal niet aan lager wal aan het raken is) is ook “slechts een vennoot” bij het buro. Gevolg een in dreigende taal geschreven brief van het echte brein achter de campagne.
De man leek het een goed idee om mij aansprakelijk te stellen voor enige schade die mijn stukjes aan zijn buro of aan de verkoop van de wonderpil zou toebrengen. Omdat soms zelfs ik wat beters te doen heb, heb ik zonder discussie het stukje wat in zijn ogen het vreselijkst was semi-verwijderd. Ik geef toe; laf. Maar ik had tijd noch zin om er veel moeite voor te doen. Binnen de Sargasso redactie is nog besproken om alsnog wederhoor te laten plaatsvinden met de man en het gewraakte stukje in semi-gewijzigde vorm te herplaatsen maar het leven gaat door, weet je; dat zij hun dag doorbrengen met het binnenharken van zuurverdiende centen van door de Telegraaf misleidde te-dikken wil nog niet zeggen dat ik het ook interessant genoeg vind om mee bezig te blijven.

Inmiddels heb ik naar die reclame boy zoiets van “sie joe in kort, modderfokker”, maar ik moet ook rekening houden met het gegeven dat de sargassoredactie + aanhang mede aansprakelijk is voor wat hier verschijnt, alsook onze nieuwe (en god wat zijn ze goed) hostingprovider; als ik hier immers op misdadige wijze de belangen schaad van dubieuze pillenverkopers, en de rechter oordeelt mij schuldig dan zijn ook zij medeplichtig.

En zoals ik al zei, het was even leuk die stomme pil-hype, maar life goes on. Toch vond ik het amusant om vandaag in mijn meelbak een meel aan te treffen van Klaas de Vries Jr. Deze man heeft namelijk niet opgegeven en bindt nog dagelijks den strijd aan met den kwakzalvers. Waarvoor hulde en respect.

Anyway, nu u erachter bent dat dit verhaal waarschijnlijk de langst ingeleidde linkdump uit de geschiedenis van Sargasso is, wauweldewauweldewauwel, volgt dan eindelijk hier de link met de lotgevallen van Klaas de Vries jr in magische pillen land:

salugen – genotrim

Echt de moeite van het lezen waard :D

Greotten,

DP.

 1. 14

  Podome dit is nie teerlijk! U mooi Dreig Meels uit criminal hoek!! en ikke alenig maar enorm uit ze nek gelul van die ongecontroleerd leugens verspreidende -zelfcensuur- Martijn Koolhoven! Bah!

  @bicat – Negerian leugenaars ben m.i. nog leive jonges vergegeleken met tiepes as die Meshkin of Koolhoven, toch? Heb U as niew lid van de Klaas de Vries Advice Group al terug Geschreven?

 2. 17

  Tot dusver kan geconcludeerd worden, dat ieder van de bij de zwendel genoemde betrokken personen wel een of meerdere leugens op zijn naam heeft staan, dan wel geen fatsoenlijk antwoord kan/wil geven op normale vragen, hetgeen m.i. hetzelfde betekent. Soms is het nodig, maar Klaas houdt niet zo van dat voorzichtige gedoe. Hier is geen twijfel mogelijk.

  Salugen Inc / Salugen Europe (in de personen van Brian Meshkin, Peter Maltha & xxxxxx), hierbij bepaald niet onopzettelijk gesteund door de Telegraaf (in de persoon van Martijn Koolhoven) is een criminele bende oplichters.

  Mocht men Klaas wegens smaad voor het gerecht willen slepen, dit is mijn IP nummer bij @Home: 82.73.143.81 en mijn computer ID is cc24591-a.groni1.gr.home.nl .

 3. 18

  Laaste Niewste Niews!

  Ook Salugen Europe medefirmant Peter Albertsson heeft van zich laten horen (ik publiceer vanavond) en kan bij het lijstje worden gevoegd.

  Voor alle duidelijkheid: ik acht Koolhoven dus medeplichtig aan de zewndel. Ik adviseer een ieder die aangifte doet bij de politie, Koolhoven annex de Telegraaf in de aanklacht mee te nemen.

 4. 19

  Op persoonlijke titel wil ik nog wel ff kwijt dat die tineke de nooij ook gewoon een oplichtster evenals die woonwagenbewoner die nog steeds biodebieltjes verkopen.
  Hasta la vista!