De milieu- en natuurmaffia

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De afgelopen tijd worden we opgeschrikt door diverse milieugroeperingen die moord en brand schreeuwen over een teveel aan bestrijdingsmiddelen op ons groeten en fruit. Hiermee zaaien ze angst onder de consument. Een onterechte angst, wordt keer op keer aangetoond (geencom/geencom), maar dat is meestal te laat. Het kwaad is al geschied, want mensen houden dat soort waarschuwingen vaak in het achterhoofd.

Feit is echter dat het eten van fruit met een beetje residu bestrijdingsmiddel veertig tot honderd keer gezonder is dan het niet eten van fruit.

Ook de hetze van milieugroeperingen tegen genetisch gemanipuleerde etenswaren is stuitend. Regelmatig worden er proefveldjes met aangepaste planten platgetrapt. In het verleden is het daardoor onder andere voorgekomen dat deze actievoerders de planten ongewild in de natuur verspreidden.

Het lijkt erop dat deze organisaties aan het zoeken zijn naar redenen om te kunnen protesteren. Protesteren om het protesteren, niet om daadwerkelijk iets te bereiken. Bovenstaande gevallen en bijvoorbeeld de Brent Spar in het verleden laat zien dat deze mensen misschien eerst een keertje na moeten denken en deskundig advies moeten inwinnen voordat ze wederom een kruistocht organiseren.

Reacties zijn uitgeschakeld