De Week van GeenCommentaar: Komkommer

De airconditioning op de GC-redactie draait onderuren met het lauwe zomerweer, de Tour de France zorgt ook voor weinig verwarming en de eerste komkommer is al weer gesignaleerd. Alle signalen wijzen erop: de Nederlandse zomer is weer begonnen! Ook deze zondag kijken we met u terug naar de afgelopen week, met langeafstandsraketten, wasberen, fietsen en zigeuners.

Meest gelezen
Het meest gelezen artikel van de afgelopen week ging over de proeven van Iran met langeafstandsraketten. De vraag die het artikel stelde was of er niet met twee maten gemeten wordt in het Midden-Oosten. Was het immers niet Israël die, zonder vergelijkbaar protest, kort geleden ook een vergelijkbare proef heeft gehouden?

Meeste reacties
Deze week waren er twee artikelen die de meeste reacties trokken, eentje over een Italiaans plan om vingerafdrukken af te nemen bij zigeuners en een andere over de wasbeer in Nederland:

Voor zover ik weet zijn er al sinds de jaren ’80 een paar wasberen in Nederland. Hartstikke gezellig: we werken ons drie slagen in de rondte om otters in te vliegen die zich vervolgens dood laten rijden, en dan komt er zomaar extragratis een wasbeer bij.

Mijn favoriet
De Tour de France is begonnen en de strijd van mens (teg)en machine vind ik fascinerend, het Wondere Woensdagmiddagartikel over de techniek in de Tour was daarom mijn favoriet deze week:

Het grootste verschil tussen de huidige fietsen en die van honderd jaar geleden is toch wel het materiaal. Werden de frames van de fietsen aanvankelijk van staal en later van aluminium gemaakt, tegenwoordig zijn bijna alle frames van koolstofvezel: minstens zo sterk en het scheelt toch heel wat kilo’s die je de berg op moet rijden.

Kortom
De golf van de zomervakantie begint over het land te rollen, GeenCommentaar.nl begint ook op een iets lager pitje te draaien, maar wij zullen uiteraard wel doorgaan. Al is het maar om u te zien voorzien van komkommernieuws.

Reacties zijn uitgeschakeld