1. 6

  De mens zit raar in elkaar, letterlijk. Hersenstam, limbisch systeem, reptielenbrein, neocortex… en maar denken, voelen, praten, plannen. Olifantgetetter, kip zonder kop en invoelend lijf daaronder.

  Hoe ging het spreekwoord ook weer, uw handen zullen als ploegscharen zijn ? Uw woorden zijn verknippende scharen.

  Afijn, hij is weer fraai. En branden we ook eens een kaarsje voor Piet Vroon ? Tranen van de krokodil.

 2. 7

  Mooi weer, Crachàt!
  Waarom vliegen die vogels eigenlijk naar het westen?
  En ik kan wat daar tussen hoofd en bekken ziet niet goed duiden. Wat is dat?

  @mescaline: Verrek, ben jij een fan van Vroon? Als dat zo is zijn we het ook eens ergens over eens.

 3. 9

  Men kan zich wederomstuitend afvragen hoe het met Fay Lovski gaat…

  Peter: ik zou niet weten – Struikelend via muis doorheen het nets, kom ik wel eens plaatjes tegen, en die gaan dan in een groot digitaal plakdoc. het is zeker een maag, maar waarom en wat erin zit? Veel van die prentjes doen me ergens iets en die komen ooit van pas. Van pas als in !buikgevoel’ tijdens een vrijheid van meningsuiting.

 4. 10

  Handboren in het zand/messen/dood, dinosauruspoten onder een bekken/Olie-fant, een “ruggengraat”in het midden die straalt van links en het rechter oog kijkt naar de grond + chirurgische instrument die door de lucht vliegen.

  Een scoop in de mond die lijkt op een ….eh pussy, en de slurf omhoog.

  Eh, lijkt op een fuck de oorlog in irak, ik mis iets…..maar dat kan ik niet zeggen.

  Kut.

  Intrigerende tekening, dank.

 5. 11

  @Crachat ik zie vanavond ook wel een duidelijk verkozen surreele/hyperreale verbeelding a la Salvador Dali….

  @ verder is het fascinerend om te zien hoe het springende publiek wordt bespeeld door zijn eigen hersenbouw en deszelfs defecten. Vroon moet dat hebben voorzien. En geprobeerd te pareren in een toneelstukje ubercoolness.

 6. 15

  Tess 1.

  Nietszeggende column waarbij Meulenbelt wordt aangehaald om te melden dat zij haar tijd ver vooruit was.

  Carlos 8.

  Vreselijk die ratelband die zoals achteraf correct gesteld wordt niet lacht maar bulderd en daarmee het publiek op zijn hand krijgt. Een spijkerman die de situatie alleen maar verder op de spits drijft door de vraag te stellen of vroon ratelband zou willen behandelen. Overigens had de opponent van ratelband assertiever moeten zijn in plaats van deze excersitie. Deed een beetje denken aan het Melkert Fortuyn debat.

 7. 16

  @TRS, ja volgens mij was ie depressief op het laatst, ik weet niet zeker of ie nou zelfmoord heeft gepleegd.

  Het is jammer dat je in het fragment niet ziet dat daarvoor Vroon zijn vuist balt naar Ratelband en uitroept: “Don’t touch me!! Don’t touch me!!”. Geweld gebruiken is altijd een zwaktebod, maar ow wat zou het heerlijk geweest zijn als hij echt had uitgehaald.

  Of Ratelband als winnaar uit dit duel komt, weet ik niet. Ik neem die randdebiel van een Ratelband sowieso niet serieus.

 8. 19

  Omdat ik de link op dit tijdstip niet eens aan wil klikken, daarom. Straks begin je ook nog over Diekstra.
  Dat is niet erg bevorderdelijk voor de nachtrust, die ik toch al nauwelijks heb.

 9. 20

  ?? squire.

  Theo Maassen: ‘vorige week zegt mijn vriendin tegen me, “ik heb je bedrogen”. Dat blijkt nu helemaal niet waar te zijn! Crisis man…’

 10. 22

  Mandrillpoes ?

  Vrijheid van ‘the horror, the horror’ spaceships, màààn…

  [img]http://a980.ac-images.myspacecdn.com/images01/80/m_7ec37841f5c9e8faa4b05df7defa0b8b.gif[/img]

 11. 25

  @Crachát
  Vrijheid van meningsuiting [tetterend beleden met de mond] blijk na analyse op de snijtafel een [uitgebeende] klauw met scherpe nagels.

  Ergo: vrijheid van meningsuiting is niet wat het lijkt.

 12. 26

  Die olifant – de democratie.
  Als het niet goed gaat me de democratie komt er en dokter die een spateltje in je mond legt en zegt: Zeg eens Aaaa….. En daarna krijt de democratie een pilletje die njet zoveel effect heeft als de eerste de beste placebo.
  Verder moet je met een olifant oppassen. Treiter de democratie niet. Iedereen weet dankzij de reclame ook hoe het met je kan aflopen als je die met een rollootje treitert.

 13. 27

  Een kwaliteitsblog als Sargasso heeft zo ook z’n vleesgeworden volwassen jeugdtrauma’s over niet ingedaalde teelballen en eeuwige jeugdpuistjes. Zo lijkt het er op dat stamcommentatoren sterretje min min sterretje en sickbock nog vóór hun puberteit goed en wel begon, hebben besloten zich mentaal niet verder te ontwikkelen en op Sargasso een blijk van dat kunnen te geven. Het zijn slechts twee exemplaren van de vele onvolgroeide proleetjes die het internet de geur en het aangezicht proberen te geven van een rottend lijk. Natuurlijk kunnen ze er zelf niets aan doen, want niet iedereen heeft een volwaardige opvoeding genoten.

  De redactie van Sargasso laat het begin van dit verrottingsproces maar zo’n beetje plaatsvinden en brandt zich de vingers niet aan maatregelen. Uiterst dubieus, gezien de moeite van de redactie om zich kritisch te tonen ten opzichte van maatschappelijke ontwikkelingen. Is dit nou intellectueel superieure tolerantie, of ordinaire angsthazerij? Ik vrees dat het ’t laatste is.

 14. 28

  Laat ik het zo zeggen: koningin Beatrix werd onlangs nog voor hoer uitgemaakt.

  Het woord hoer is door de eeuwen heen in zwang geraakt als scheldwoord voor vrouwen.

 15. 29

  Verder zou ik nog willen zeggen dat Grijs uit VN dagelijks vreselijke mails ontvangt van lezers die het niet eens zijn met zijn columns en hem van alles toewensen en hem bovendien een miserabele columnist vinden.

 16. 30

  @ Knetter: Je mag denken wat je zegt en zeggen wat je denkt, prima, tot je service. Maar ik vrees dat je een ander fenomeen volledig over het hoofd ziet: ‘compulsief menopauze loggen’. Da’s pas verotting. Ik wens ook niet tot de stamcommentators alhier gerekend te worden, dank je de koekkoek.

 17. 31

  @Knetter

  Als je bepaalde mensen wil uitsluiten moet je maar een stemming (laten) organiseren.

  Sikbock is nu juist bij uitstek iemand die kritisch staat tegenover maatschappelijke ontwikkelingen.

  Volgens mij is dit meer een poging om mensen die het rode stipje niet linksonder hebben staan te weren.

 18. 36

  @Knetter

  Uitsluiten is een zwaktebod, ik hoop dat dat op Sargasso niet nodig zal blijken.

  Iets op iemands opvoeding gooien is het allerlaagste dat je kan doen. Moet ik hier soms mij moeder mee laten bloggen? Ze is best handig hoor met de computer maar denken jullie echt dat ze dat wil? En mijn vader? Dat moet dan wel via Char!!

 19. 40

  @ Theedoek: Knetter is misschien zo’n ouwe moraalridder die ziet dat zijn jaren ’70 verhaaltjes steeds minder effect hebben.. wordt ie zuur van ..het liefst zou ie daarom het hele internet onder zijn controle brengen

 20. 41

  @Sikbock

  Ik denk dat dat op zich wel meevalt maar wel voel je bij velen Sargasso-reaguurders een soort interne tweestrijd. Moet Sargasso er zijn voor iedereen of alleen voor de mensen van ‘linksonder’?

  Eigenlijk willen velen alleen met mensen van linksonder ‘praten’ maar aan de andere kant beseft men wel dat het dan erg saai wordt.

 21. 42

  Zie het volgende citaat van Crachàt:

  Ik ga wat dromen van mijn soortgenoten, cosmopolieten en stadslui, en laat de laag-argumentuurders even voor wat ze zijn.
  Gegroet.

  Dat Knetter over opvoeding begint is natuurlijk wel geheel jaren 70, beetje erg jammer.

 22. 45

  @ 42

  Over opvoeding beginnen vind ik zelf ook een zwaktebod en draagt niet bij aan een redelijk debat.

  Blijft echter wel de vraag waarom telkens weer tess als een hoer bestempeld wordt door *–* en door Sickbock. Dat is ook een zwaktebod toch? Hij/zij ziet sterretjes en hij/zij is misschien misselijk gezien de aliassen?

 23. 50

  Je wordt een ‘spamhoer’ genoemd, tess. Dat is een inmiddels redelijk normale naam voor iemand die zijn eigen site promoot via andere weblogs.
  Vooral het linken naar de eigen site via de reactie zelf wordt als spam ervaren, spam wordt niet echt gewaardeerd, vandaar de toevoeging van een krachtterm.
  Het woord ‘spamhoer’ is dus prima op zijn plek na reactie 1.

 24. 51

  “Dat Knetter over opvoeding begint is natuurlijk wel geheel jaren 70, beetje erg jammer”

  Opvoeding en de jaren 70 zijn weer heel erg hot, hoor!

 25. 52

  @49: Fijn. Ik was persoonlijk ook van mening dat u zich niet in een positie bevond om vragen te stellen, mevrouw de ‘ongewenste internetreclame prostituee’.

 26. 53

  @Albert Schwein

  Er is verschil tussen het aanpreken van ouders op hun opvoedingscapaciteiten en van personen die anders denken dan jij, en daar ook voor uit komen, aan te nemen dat die een slechte opvoeding hebben gehad.

  Enfin, het is wel duidelijk, als iemand Theedoek boos wil krijgen moet hij/zij zeggen dat zijn vele makken te wijten zijn aan opvoeding.

 27. 55

  @Knetter#27: zou u zo hygiënisch willen zijn om de reaguurders afkomstig van Ochblog (waaronder *-*) niet onder de noemer Sargasso te willen plaatsen en verder kunt u aan uw opties van onze vermeende afwezigheid: intellectueel superieure tolerantie, of ordinaire angsthazerij (afwezigheid die overigens niet helemaal klopt want er is al een IP-adres verwijderd uit de comments) toevoegen dat Sargassobloggers ook maar mensen zijn die dit blog onderhouden naast hun banen, gezinnen en sociale leven.

  De reaguurder *-* dient zich terdege te realiseren dat zijn herhaaldelijke puberale provocaties zijn speelruimte in de digitale ruimte uiteindelijk onherroepelijk zullen inperken.

 28. 56

  @tess 43

  Leg uit en verklaar nader? Ik begrijp het niet!

  Ik wil helemaal van het soort Crachàt zijn, als dat is wat je bedoelt? Ik ben bijvoorbeeld voor het homohuwelijk, maar niet om te bewijzen dat ik een stadsmens ben (ben ik wel) of een kosmopoliet (maar een klein beetje) maar omdat ik inschatte dat het mensen gelukkiger zou maken en dat is ook het geval.

 29. 58

  Nu dan, ik heb begrepen dat het not done is om je eigen weblog zo plompverloren te noemen, zonder een geraffineerde manier om de lezers middels een hotlink uit te nodigen erop te klikken.

  Zo leer je nog eens iets.

  Mea culpa, mea culpa mea maxima culpa.

  P.S.

  Het verbaast me wel dat de netiquette hier door sommigen wel erg opportuun wordt toegepast.

 30. 66

  Ah,oh, @all.

  Ik heb inmiddles idd een beetje genoten van Paul Merton en Stephen Fry (2x). Nu net een BBC Tribe op Borneo aan de gang. Ingeleid met “some viewers might find some views disturbing”. Count me in. Idiote crap aan de ene kant, sinds wanneer waarschuwt de beeb bij late uitzendingen? Aan de andere kant… waar. Big time nausea. Nog nooit zo’n gluiperige en met de tribe “meelevende” videojournalist zijn rattenkunstje voor de kijkcijfers zien doen, meeliftend op het imago van Michael Palin.

 31. 67

  @66bis Andere zwaai. Je kon het ook al zien in de uitzending, Bruce Parry trekt zich persoonlijk – aan het eind van de film – toch het lot aan van de bosparia’s die geen overlevingskans krijgen van de op een na laagste groep indringers, de woodcutparia’s die in dienst zijn van de kumpenies.

  Goed.

  Al die lieve bedreigde bosbewoners. Ze slaan mekaar de hersens in zodra de camera uit staat.

 32. 68

  @mescaline:
  Palin heeft het ook niet van een vreemde.
  John Romer paste diezelfde formule al toe in zijn Geschiedenis en Archeologie van de Bijbel.

  BBC documentaires zijn wel gruwelijk goed.
  En Palin is wel heel erg goed.

  Oh merde, ik was pleite.

 33. 69

  mesc, du übernemer des richtung, Squire’s lament zegt wel héél veel omtrent de Weg te gaan?

  Ik weet het, mesc, jouw comments maken ondertussen meer Sargasso uit dan de keur aan 26 redacteurs die er zouden moeten zijn, – maar toch. Wie heeft gehoord van het woord : pudeur. Hoe lang kan je neutralteit bewerkstelligen? Niet dat het -again- een doel is, ‘neutraal zijn’, maar toch.

  Verwonderlijk: in deze draad, gaat men op zoek naar des eigens opbrengst qua oprechtheid.

  Je hoop dat men er uit komt.

  Zoals je hoopt dat de ‘vogels’ ontoppik in de lucht, niets meer zijn dan chirurgentangen, klinische waarheden waar men zich aan vastklampt (…) Het is niet westwaarts, mijn waarde, het is van Rechts naar Links, dat men vliegt. Tangen en klemmen galore.

 34. 70

  Yknowwhat @squire? Je hebt groot gelijk. Het is verdomde moeilijk hoe je gepusht/aangeboden/beschikbaaar/teveel/onbegrijpelijk tv-aanbod moet verwerken iedere keer. Ik ben niet voor niks voorzichtig met mijn tv-shots.

 35. 75

  Op de kop af één week geleden bedacht door bovenstaande en ondergetekende in een Hollands kerkje met loeiharde muziek.

  en ik kan het niet laten:

  G O D I S A N A N E S T H E S I S T

 36. 78

  @Carlos
  Weest niet bevreesd.
  Mijn anesthesist is niet god, maar een pijndokter.
  20 jaar neuralgische pijn is wel een virtueel feestje waard, niet?
  Kutkaakchirurg!

  Overigens is het werk van John Romer in Egypte verdomd goed

 37. 80

  Spamhoerr? Elke “nick in het rood” moet toch een beetje flaneren? Dan zoek je een druk punt op. Logisch. De een, Tess, gaat tenminste eerst nog netjes als een dame met de benen gekruist op een terrasje zitten, knoopt wat gesprekken aan, misschien in de hoop op meer.. Terwijl de ander, *–*, provocerend langs de kant van de weg zijn of haar kontje in de lucht steekt in de hoop dat men het sterretje of streepje komt volprakken voor een paar knaken gauw gauw. Misschien had Sikbock die 2 gloeiende knaken in z’n zak béter kunnen besteden.

  Mooie tekening wel weer.

  Dali?

 38. 81

  @ mescaline #66

  Die indruk heb ik niet (van Parry). Gluiperig. Hij ontbeert in ieder geval de angststuip voor het onbetreden/ onbekende pad. Vergeet even die kijkcijfers…de toestanden hoe zo’n docu fysiek gemonteerd/ geproduceerd wordt: kan zich tenminste inleven in een andere cultuur. Althans, hij probeert het. Dit in tegenstelling tot de Belgische en Nederlandse modelgezinnetjes in het reality programma van SBS “Groeten uit de rimboe”. Gezien? Wie waren/ zijn daar de idioten?

 39. 82

  @74 en 75: Dank u! Het is allemaal waar.
  En den artiest van die schone tekening weet niet half hoe dicht hij bij de verbeelding van mijn goddelijk wezen zit.
  Ik mis echter één paar kleinigheidjes. Maar goed, u heeft natuurlijk volledig recht op uw artistieke vrijheid.

 40. 84

  Allen: dank veel voor de fijne comments.
  >De Dali-opmerkingen, … tja. Het werk zag er volkomen anders uit in eerdere fase’s, maar toen monteerde ik een operatietang en ging die weg op. Blijkt dat je bij dit soort montagetechniek meteen in het surrealistische vaart. Het lijkt zelfs wat meer op De Chirico dan Dali vond ik.
  Merkwaardig toch, hoe iets kan ‘geclaimd’ worden door een stijl. Mijmend zou je kunnen vinden dat mijn werk hier ten Sargasso iets is dat wemelt en roert in het buiswater van Slagschip Surrealisme.

 41. 87

  ———- uit het spamfilter geplukt—————–

  @YP ik was zo’n beetje aan het synchroon lifeloggen in the flow. Dat is nooit een afgewogen “onsje meer onsje minder mag dat”. Maar de beeb had wel gelijk hoor, dat het de volgende dag nog in je kop zit. Al is het om dat ene zinnetje “Als ze vertrekken gooien ze het terrein en de gebouwen die ze neerzetten vol met hoekige spijkers zodat niemand die grond nog op kan.” Wilden op blote voeten he ?

  @squire geen sterkte, maar verzachting toegewenst

  @Crachat uzelf van het slagschip Sargasso benoem ik dan in de reciproke graag als ragfijn, op koers + met vaste hand. Maar u bent tamelijk jong, pardon me sayin, en schijnt door het leven te gaan zonder troebele herinneringen aan verscheurde herpakkingsfases die zulke rare snuiters als ik, larie, YP, nove en rare tourettepiet ooit hadden. Als dit klopt dan mogen wij u bedanken voor het feit dat een zo getalenteerd man van nature in ons water rondzwemt.

  da prosit!

 42. 93

  Pudeur, peu… Als god bestond zou Second Life niet bestaan. Iemand daar overigens al ’n Tamagotchi gezien ?

  Overigens moest ik minder aan Dali denken, en meer aan de visioenen van Blinky uit “On the air” – maar dan mono ;-)