1. 10

  Ik begrijp het niet poster? In Duitsland zijn de dingen wat aangenamer, soort medeBelgen die een andere taal spreken. Een ruk naar rechts is naar Hades maar niet naar onze buren. !

  potverdrie;)

 2. 13

  Ik kan me voorstellen dat het met een nick als Pritt moeilijk is los te laten, maar da’s toch echt gezonder hoor. Je kunt haar NAW-gegevens nog op jullie blogje vinden, dus wees nou een vent joh.

 3. 16

  Maar Larie toch — ik heb helemààl niet de bedoeling om iets pejoratiefs over Duitsland te zeggen!??

  Dit is nu es echt een gevalletje van toeval dat Duitsland rechts van het gipsland ligt, EN de invulling van de kijker.

  Ik wil, per uitzondering, mijzelf verklaren, en met de hand op het hart zeggen dat ik GEEN bedoeling had hier iets over Duitsland te zegge, in welke vorm, gedachte of bedoeling dan ook.

  Het gaat enkel en alleen over een observatie van het land Nederland, punt aan de lijn.

  Dat ik ook wel op voorhand zag, eens geplakt, dat het op jullie oosterburen stond, en dat ik vervolgens er schaduwtje onder Nederland heb geplakt om het ‘losstaan’ te onderstrepen. Het ‘niets met hieronder toevallig Duitsland te maken’.

  / disclaimer off.

  Gevoelig, gevoelig, gevoelig.

 4. 18

  Dat bruin ligt bij de Duisters anders nog altijd heel gevoelig, ooit ter plaatse eens abusievelijk gevraagd naar een “Braune Kneipe”, de Duister in kwestie deed ale moeite om uit te leggen dat die er echt niet (meer) waren…

 5. 19

  pré-fortuyn? Whoehaahaa!
  Sikbock: je bent nog verder heen dan ik vreesde.
  Pre-fortuyn.

  als in: pre Gallileo? Of pre-Newton? Of Pre-Warhol?

  Jongesjonges, sikbock en de Navel Van De Wereld.

  Weet je wat? Maak een standbeeld! (Wel opletten voor linkse te lage bruggen als je’m vervoert, de kale bronzen)

 6. 23

  @Crachat..sorry…ik heb grote moeite me de tweedelingdiscussie..ligt aan mij..ik weet niet wat ik ben…en dan spuug ik wat in m’n onkunde.

 7. 42

  “De ruk naar rechts?” Niet in de buurt van GS-nivo.

  Ik stel voor wel lekker te blijven variëren op ruk zoals: Links uit/in-gerukt of Links rukt af.

  En vanaf nu stoppen we met serieus de onbeholpen 80-er jaren goed – fout links – rechts kwalificaties te gebruiken.
  Trouwens bestaat rechts eigenlijk wel. Noemen VVD, PVV en TON zichzelf rechts? Rechts is kennelijk niet meer dan een door rancuneus links gegeven kwalificatie aan diegene die het waagt ergens met links van mening over te verschillen.

 8. 43

  @42: De vraag is eerder bestaat links nog wel? Er is eigenlijk helemaal geen enkele uitgesproken linkse partij meer in het parlement (NCPN is niet vertegenwoordigd). Alle partijen die in het parlement zitten zijn dusdanig naar rechts opgeschoven in de afgelopen 30 jaar dat er geen enkele meer zit links van de PvdA van den Uyl. Kortom, de hele politiek is al lang rechts, inclusief media en zogenaamd linkse lage bruggen.

 9. 44

  @43 Juist.. er zijn op het moment erg veel Nederlanders rechts omdat ze van mening verschillen met de linksen van 30 jaar geleden.

  In de cartografie hebben ze links-rechts ook al enige tijd vervangen door Oost – West. Nederland is dus volgens onze cartoonist kunstenaar gekrompen en opgerukt naar het Oostn van hemaworstje.
  In de scheepvaart hadden ze ook al eens problemen gehad met links en rechts en toen stuur/bak boord verzonnen al heeft dat niet veel geholpen bij de van links bakboord komende IJsberg.

  Naschrift: STRIKE-inspiratie opgedaan na het lezen van het GC-dagjuweeltje: Deze risico-jongere boorde zich in een Ford Transit Focus omdat hij net iets teveel risico nam.

 10. 46

  @44: Ik denk dat je GS bedoelt. Erg hypcriet, dat GS de afgelopen 24 uur. Eerst stukje lopen zeiken en afgeven op een brommer die zichzelf doodrijdt bij stuntcapriolen en nog geen dag later +12 (kudo’s?) uitdelen aan een paar maniakken die op een skatebord al auto’s inhalend een dubbel doorgetrokken streep als slalom-richtlijn gebruiken op dodelijke snelheden.

 11. 47

  @45 TitanIck

  Daar we bij het bespreken van kunst haast nooit off-topic kunnen raken: De Nobelstraat in het GS-fimpje toont ook de Utrechtse verzakkingsvrije low-budget oplossing voor grootstedelijke transportproblemen: de -voor auto’s niet verboden- dubbele busbaan. Vroeger ging ik nog wel eens heel vredig compu-spulletje kopen bij de Dynabyte in de Nobelstraat; maar tja tijden veranderen.

  Helemaal off-topic: TepelérIck staat nu reeds 2 weken droog en raakt geïrriteerd. Is het oestertje nu nog niet uit haar keel en het chardonneetje nog niet uit haar rug gerukt geschoten?

 12. 52

  Chavez is toch een domme rukker en die zei al zoiets dat hij het wilde hebben: Lijkt mij een schot voor open doel. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!